1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmî Gazete’de yayınlandı

2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmî Gazete’de yayınlandı

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken OVP yorumu: Güvenimiz ve desteğimiz tam

Tebliğde ayrıca, maliye politikasının temel amaçları da sıralandı. Bunlar arasında, özellikle deprem kaynaklı harcamalar için gerekli finansmanın sağlanması, mali disiplinin güçlendirilmesi, afet yönetiminin etkinliği ve kamu açığının kademeli olarak azaltılması yer alıyor. Vergilemede gönüllü uyum, öngörülebilirlik ve şeffaflığın artırılması, adaletin güçlendirilmesi ve gelirlerin adil bir şekilde yeniden dağıtılması da vurgulandı.

TCMB Başkanı Karahan’dan OVP değerlendirmesi: “Dezenflasyon süreciyle uyumlu”

Tebliğde, kaynakların etkili ve verimli bir şekilde kullanılacağı belirtildi. Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin yol açtığı hasarın telafi edilmesi ve afet risklerinin azaltılması için gereken önlemler alınacak. Harcamaların sistematik olarak gözden geçirilmesi ve verimsiz alanların tasfiye edilmesi hedefleniyor. Kamu hizmetlerinde verimlilik ve tasarruf anlayışına uyum sağlanacak, kamu yatırım programında rasyonelleştirme çalışmaları yapılacak ve ekonomik ve sosyal fayda sağlayan yatırımlara öncelik verilecektir.

Ayrıca, Hazine nakit rezervinin güçlendirilmesi ve etkin kullanımı için “Tek Hazine Kurumlar Hesabı”nın kapsamı genişletilecek ve süreksiz gelirlerle kalıcı harcama yapılmayacak. Kamu taşıtlarının kullanımında ihtiyaç analizleri yapılacak, gereksiz veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecektir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, OVP ve Bütçe Çağrısı’na dayanarak, 2025, 2026 ve 2027 yılları için bütçe tekliflerini sunacak. Tebliğ ile birlikte 2025-2027 Dönemi Bütçe Hazırlama Rehberi de yayımlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmî Gazete’de yayınlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz