24 Haziran 2024’te neler yaşandı? 24 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 37 bin 598 Filistinli hayatını kaybetti, 86 bin 32 kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, “Gazze’nin büyük bir kısmı yok edildi, iki milyondan fazla Gazzeli için burası gerçek bir cehennem. Çocuklar yetersiz beslenme ve susuzluktan ölüyor.” dedi.

Fas Kralı 6. Muhammed, İsrail’in aylardır yıkıcı saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’ne 40 ton tıbbi malzeme gönderilmesi talimatı verdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusundaki Kuzey-Kivu eyaletinde isyancıların düzenlediği saldırıda 14 sivil yaşamını yitirdi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında süren çatışmalar nedeniyle Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir’de yaklaşık 143 bin kişinin yerinden edildiğini duyurdu.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde saat 22.25’te 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmetinden mevcut bedel tutarından yararlanmak isteyen yükümlülerin müracaat ve ödeme işlemlerini 28 Haziran’a kadar tamamlamalarının önem arz ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1’i kırmızı kategoride aranan, terör örgütü PKK’nın sözde sorumlularından Sultan Dağ ile Zeynep Nibat’ın Batman kırsalında düzenlenen “Bozdoğan-45” operasyonunda etkisiz hale getirildiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
24 Haziran 2024’te neler yaşandı? 24 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz