29 Haziran 2024’te neler yaşandı? 29 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı, son 48 saatte 69 artarak 37 bin 834’e yükseldi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda 13 Filistinli yaşamını yitirdi, aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Almanya’nın Başkenti Berlin’de, Filistin’e destek eyleminde çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Yunanistan’ın Başkenti Atina’nın yaklaşık 50 kilometre uzağındaki Kaçimidi ve Parnitha bölgelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 5’i FETÖ mensubu, 7 kişinin Edirne’de yakalandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürüyor. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 6 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde belirlediği 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İzmir’de devam eden Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme yangınlarına 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi ile 972 personel sevk edildi. Yangının başladığı ilk andan itibaren ormanın kahramanları cansiparane mücadelesini sürdürüyor.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince restore edilen tarihi Şeker Hanı’nın açılışına katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
29 Haziran 2024’te neler yaşandı? 29 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz