30 yıldır görevinin başında olan muhtar: Yarım kalan işleri tamamlamak istiyorum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Medeniyetler şehri Mardin’in Midyat ilçesinde arzuhalcilik yapan Başar, 1994 yılında henüz 24 yaşındayken Gölcük Mahallesi’nde muhtar adayı oldu.

Genç yaşında başladığı muhtarlığı 6 dönemdir sürdüren 10 çocuk babası Başar, son olarak 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde de 7’nci kez muhtar seçilerek 5 rakibini geride bıraktı, mührü kaptırmadı.

Müslüman, Hristiyan ve Yezidi inancından Türk, Süryani, Kürt ve Arap vatandaşların bir arada yaşadığı, yaklaşık 10 bin nüfuslu, 6 bin seçmenin bulunduğu mahallede kurduğu ilişkiler ve sunduğu hizmetlerle gönülleri kazanan Başar, 7’nci kez seçimi kazanma başarısı gösterdi.

Mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ’dan alan Başar, 30 yılını verdiği muhtarlıkta yeni döneme ve hizmetlere hazırlanıyor.

“Mahallemizde yarım kalan işleri tamamlamak istiyorum”

Muhtar Murat Başar, lise eğitimini tamamladıktan sonra ilçede bir süre arzuhalcilik yapmaya başladığını söyledi.

Askerden döndükten sonra da bu mesleğini bir süre sürdürdüğünü ifade eden Başar, “Seçim yaklaşınca aday olmaya karar verdim, aileme ve arkadaşlarıma da danıştım. Herkes olumlu karşıladı. 1994 yılında muhtarlığa başladım ve 7’nci döneme girdim. Dost, akraba ve mahalle sakinlerine destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 10 bin nüfuslu mahallede 6 bin seçmenin bulunduğunu anlatan Başar, bu dönem muhtarlık için 5 rakibinin olduğunu, rakiplerini geride bırakarak seçimleri yeniden kazanmayı başardığını belirtti.

Başar, şunları söyledi:

“7 gün 24 saat milletimizin hizmetindeyiz. Elimizden geleni yapıyoruz. Mahallemde Süryani, Yezidi, Müslüman, Türk, Kürt, Arap her din ve dilden insan var. Ayrım yapmadan herkese hizmet sunuyoruz. Biz onları, onlar da bizleri seviyor ve bize destek veriyorlar. Bir sorun olduğunda onlara yardımcı oluyorum. Bütün kurumlarla ilişkilerimiz iyi. Mahallemiz için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Mahallemizde yarım kalan işleri tamamlamak istiyorum. 30 yıldır hizmet sunuyorum, önümüzdeki dönemde de milletime hizmet etme imkanı bulduğum için gurur duyuyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
30 yıldır görevinin başında olan muhtar: Yarım kalan işleri tamamlamak istiyorum

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz