4 deprem uzmanı birden uyardı! Malatya depremi sonrası çarpıcı açıklama: Tüm uzmanlar aynı şeyi söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD’ın verilerine göre, dün Malatya’da 4.4 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. Bu durum, bölgedeki halkın endişelerini artırdı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Osman Bektaş, bu depremin 16 Şubat 2024’te gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki artçı depremin bir benzeri olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “2023 Maraş deprem çiftinden sonra 16 Şubat 2024 de gerçekleşen 4,1 artçı depreminin benzeridir. Heriki deprem Malatya Fayının gerilme altında olduğunu ve Malatya için bir tehdit unsuru olduğunu hatırlatıyor. Artçılar devam edebilir.”

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya’daki depremin artçı bir sarsıntı olduğunu belirterek, 6 Şubat depremlerinin sönüş evresine geçtiğini söyleyerek şunları kaydetti: “2023’de olan On bir il depremi artık sönüşe geçti. Sönüş evresinde M5,5’dan küçük yıkımsız depremlerin olması olağandır. Çok hızlı bir biçimde yapılan deprem konutları yaraları bir ölçüde dindirecektir. Depremin TC’ye çıkışı 130 milyar dolar dolayındadır. Yeni K.Maraşlar olmasın.”

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Malatya’daki son depremin artçı bir sarsıntı olduğunu ifade etti. Öğüt, “Malatya fay zonu, büyük deprem üretecek enerjiyi büyük ölçüde boşalttı. Endişeye gerek yok” diyerek, bölgedeki deprem riskinin azaldığını belirtti.

Dr. Ramazan Demirtaş, Akçadağ yakınlarında meydana gelen bu depremin Çardak Fay Zonunun doğu ucunda gerçekleştiğini söyledi. Demirtaş, “Bu bölgede 3.0 ile 5.7 arasında 820 artçı deprem oldu. Anormal bir durum yok” diyerek, halkı sakin olmaya davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
4 deprem uzmanı birden uyardı! Malatya depremi sonrası çarpıcı açıklama: Tüm uzmanlar aynı şeyi söyledi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz