1. Haberler
  2. Gündem
  3. 41 Yıllık Tiryaki Sigarayı Böyle Bıraktı: 24 Yıldır Bunu Yaparak Yaşıyor

41 Yıllık Tiryaki Sigarayı Böyle Bıraktı: 24 Yıldır Bunu Yaparak Yaşıyor

featured
service

Eskişehir’de yaşayan 73 yaşındaki Kazım Yenipınar, 8 yaşındaki başladığı sigaradan 2000 yılında Ramazan ayında oruç tuttuğu esnada uzaklaştı. İftarda ve sahurda da sigara içmeyen Yenipınar, 41 yıl içtiği sigarayı bıraktı. Yenipınar‘ın en büyük üzüntüsü ise günde 6 paket sigara içen, kaybettiği KOAH hastası eşine sigarayı bıraktıramaması.

Sigaraya verdiği parayla her gün naneli ve portakalı şeker almaya başlayan Yenipınar, yeleğinin cebine doldurduğu şekerleri ailesinden izin aldığı çocuklara ve vatandaşlara dağıtmaya başladı. 24 yıldır her gün güncel sigara ücretine denk gelen meblağ ile portakallı ve naneli şekerler alan böylelikle hem çevresindekilere hem de bünyesine iyilik yaptığına inanıyor.

Sigaraya başlamasını ve ne sebeple sigarasız yaşama geçtiğini belirten Kazım Yenipınar şunları söyledi:

“Sigaraya ilkokuldan çıktıktan sonra başladım. Yani o zamanlar köyde hayvan falan güderken 8-10 yaşlarımda başlamış olabilirim. Eğlence gibi başladık ve devam ettik. Ta ki 2000 senesine kadar. 2000 senesinde de baktım iyi bir şey değil, kendi isteğimle ve rızamla bıraktım. Ramazan Ayı’nın son akşamı olan 8 Ocak’tı. Dedim, Ramazan bitiyor. Biz yine buna başlayacağız. En iyisi ben bunu yavaş yavaş bırakayım. O gün sigaranın 1 tanesini kestim. Akşam orucumu açtıktan sonra yarımını içtim, bir yarımını bir daha içmek istemedim. Paket 6 gün cebimde gezdi. Ondan sonra atıverdim. İşte o sigara boyuna ‘İç beni’ dedi. Ayağımı 6 gün diredim, ondan sonra paketimi attım. Bir daha da o gündür bu gündür bir şeker vaat ettim. Dedim, bunun parası benden çıksın fakat bedenime zararı olmasın. Para nasıl çıkacak? Kalkıp da Türk parasını yırtamıyorsun. İşte böyle şeker alıp dağıtmaya başladım. O gündür bu gündür şeker alır dağıtırım.”

Her gün yaklaşık 1 sigara paketi parası kadar şeker dağıtımı gerçekleştirdiğini söyleyen Yenipınar, “Bazen belki 1 sigara paketinden daha fazla, bazen de eksik oluyor. Her gün aynı kiloyu dağıtamıyorum. Sağda, solda, otobüste, tramvayda, bankada ve çeşitli yerlerde dağıtıyorum çünkü o günkü o şekeri benim bitirmem lazım. Sonuçta onu hayrımıza, sevabımıza dağıtıyoruz. Bazıları mevlit okutmamı söylüyor ancak onu bir defa okutursun. Şekerle her gün eşi dostu sevindiriyorsun. Ben öyle alışmışım, öyle gidiyor. Bazıları pek uygun görmüyorlar ama ben alışmışım artık. Dağıtacağım ve dağıtmak da zorundayım” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
41 Yıllık Tiryaki Sigarayı Böyle Bıraktı: 24 Yıldır Bunu Yaparak Yaşıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz