42 yıl aradan sonra: İBB ve DİSK arasında toplu iş sözleşmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eyüpsultan’daki İSKİ Genel Müdürlük binasında tertip edilen merasimde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, belediye iştirakleri Boğaziçi İdare ve Erişim AŞ’de misyon yapan 6 bin 100 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesine imza attı.

İşçilerin de katıldığı imza merasimi evvelinde, sırasıyla; DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan, Çerkezoğlu ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

“Yaşanan kasvetler iktidarın yetersiz idaresinden kaynaklanıyor. Ülkemizde son senelerde ortaya konulan makûs ekonomi yönetimi, bizi bugünlere getirmiştir.

Ekonomik kalemlerde varılan uyuşmanın yanında, çalışma koşullarına ve sosyal yaşama dair de bazı kazanımları ilave ettiğimizi ifade etmek isterim. Bunlardan en ehemmiyetlisi; dünyadaki beşeri standartlara geçim sağlamak açısından, evrensel uygulamalar hangi standartlarda ise onlara ulaşmak ismine bedelli gördüğümüz, haftalık çalışma müddetinin 45 saatten 40 saate indirilmesi de mevcut.

Gerekli teknik ve uyarlama çalışmalarını dikkate alarak, geçiş tarihini 1 Mart 2024 olarak tanımladık. Bu çalışma standardını, alakalı öteki sendikalarımızla da istişare ederek tüm çalışanlarımıza uygulamak sürecine de girmiş bulunuyoruz. İstanbul başta olmak üzere, tüm ülkede, eş şartlarda çalışan tüm kadrolu veya firma belediye çalışanlarının da bu standartlara sahip olması lüzumludur. Hizmet-İş Sendikamızla da görüşmeleri süren İSPER, İSTAÇ, İSYÖN ve Ağaç AŞ toplu iş sözleşmeleriyle alakalı da karşılıklı pozitif tavrımız ile sona geldiğimizi dostlarımızdan takip ediyorum.”

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu da yaptığı konuşmada, “Bizim DİSK olarak belediyelerdeki teşkilatlılığımız ve varlığımız, aynı zamanda bu ülkenin geleceğine dair, demokrasi çabasına dair bir çaba yoldaşlığıdır da aynı zamanda. O surattan çok ehemmiyetli, o surattan çok coşkuluyuz. Ve böylesi bir süreçte, İstanbul Megakent Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinin böylesi hoş bir tabloyla sonuçlanmasında katkısı olan, başta Megakent Belediye Başkanımız, tam bürokratlar, tam takımı, firmamızın Genel Müdürü ve sendikamızın Genel Başkanı ve tam idareyici dostlarım olmak üzere ve bu kontrata emeğiyle kendi varlığını ortaya koyan tüm emekçi dostlarıma, çaba yoldaşlarıma DİSK ismine bir kere daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
42 yıl aradan sonra: İBB ve DİSK arasında toplu iş sözleşmesi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz