1. Haberler
  2. Gündem
  3. 5 – 10 Haziran arasında geçerli olacak! Türkiye’nin her yerinde hissedilecek: Meteorolojik afet geliyor

5 – 10 Haziran arasında geçerli olacak! Türkiye’nin her yerinde hissedilecek: Meteorolojik afet geliyor

featured
service

Prof. Dr. Orhan Şen’den Kritik Açıklamalar

Bir süredir serin ve yağışlı geçen günlerin ardından, sıcak hava dalgası kendini göstermeye başladı. Meteoroloji, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi. Bu ani sıcaklık artışı, vatandaşların endişelerini artırdı ve gelecek günlere yönelik beklentilerini şekillendirdi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Hava Durumu ve Vatandaşların Merakı

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde aşırı sıcaklıkların etkili olacağını belirtti. Şen, “Bu sıcak havalarda güneşte dolaşmanın anlamı yok. Kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar bu havalarda dışarı çıkmamalı. Güneş altında şapkasız ve gözlüksüz dolaşmamak gerekiyor, aksi halde sıcak çarpması riski çok yüksek” dedi.

Meteorolojik Tahminler ve Beklentiler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelere göre, öğle saatlerinde Kastamonu’nun doğusu, Sinop’un güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Erzurum’un kuzey ve batısı, Erzincan ve Bayburt’un doğusu ile Rize’nin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ancak, genel hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek.

Aşırı Sıcaklıklar ve Halk Sağlığı

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da gölgede ölçülen sıcaklıkların 33 dereceye ulaştığını, güneş altında ise 37-38 dereceyi bulduğunu ifade etti. Şen, Marmara’nın doğusu ve güneyinde sıcaklıkların 35 dereceyi geçtiğini belirterek, bu tür aşırı sıcaklıkların sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Özellikle Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’nun kuzey kesimlerinde yaşayanların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Temmuz ve Ağustos İçin Kötü Haber

Haziran ayında görülen bu ani sıcaklık artışının, Temmuz ve Ağustos aylarında daha da artacağını belirten Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’nin ciddi bir meteorolojik afet yaşayabileceğini söyledi. Şen, “Bu sene sıcaklık rekorları kırılacak. İstanbul’da 42-43 dereceleri göreceğiz. Aşırı sıcaklıklar, sağlık problemlerinin yanı sıra orman yangınları açısından da büyük risk oluşturuyor” dedi.

Alınması Gereken Tedbirler

Şen, aşırı sıcak havalarda alınması gereken önlemler hakkında da bilgi verdi. Vatandaşların bol su tüketmesi, beyaz ve bol giysiler giymesi, şapka kullanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu sıcak havalarda dışarı çıkmamanın önemine değindi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5 – 10 Haziran arasında geçerli olacak! Türkiye’nin her yerinde hissedilecek: Meteorolojik afet geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz