5 kişinin ölümüne neden olmuştu: Sanıktan pişkin savunma: ‘Beni trafik canavarı ilan ettiler’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Y.İ.K, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Sanık savunmasında, sosyal medyanın kendisini “trafik canavarı” ilan ettiğini belirtti. Ehliyetini yeni aldığını anlatan sanık, “Oysa ki daha 19 yaşındayım. Acemice bir sollama yaptım. Makas atmadım. Sol sinyalimi vererek hatalı bir sollama yaptım. Olay nedeniyle çok üzgünüm. Keşke o gün bana bir şey olsaydı. Takdiri mahkemeye bırakıyorum.” dedi.

Sanık avukatı ise olayda bilinçli bir taksir olmadığını savundu. Sürücünün makas atmadığını, tecrübesizliğinin kurbanı olduğunu ifade eden avukat, müvekkilin kusuru olduğunu kabul ettiklerini dile getirdi.

Avukat, diğer araç sürücülerinin kusur oranına ilişkin Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden rapor alınmasını talep etti.

Müşteki avukatı Aykut Dikencik, sanığın çok net bir şekilde makas attığını kaydetti. Sanıkta hız, makas atma, olaydan sonra kaçma olduğunu anlatan Dikencik, “Ehliyet tarihine göre stajyer sürücü, kamera kaydı çok net. Bize göre kamera kaydı olmasaydı sanık teslim olmazdı. Araç ticari bir araçtır. Olası kasttan yargılanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, kazadaki kusur durumlarına ilişkin Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5 kişinin ölümüne neden olmuştu: Sanıktan pişkin savunma: ‘Beni trafik canavarı ilan ettiler’

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz