1. Haberler
  2. Gündem
  3. 5 Milyarlık ‘İstanbul Park’ Yalanı! Sahte Belgeyle İhale Almış

5 Milyarlık ‘İstanbul Park’ Yalanı! Sahte Belgeyle İhale Almış

featured
service

Sözcü’ye konuşan Oğuz Kaan Salıcı, soruşturma hakkında şu bilgileri verdi:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü, nisan ayında ‘İstanbul Park Yapım ve Onarım Karşılığı Kiralama’ ihalesi düzenledi. İhaleye konu 2 milyon metrekare alanı ihale tarihindeki kurla, günlüğü 365 bin liraya kiralandı. Kiralama sahte kefalet senediyle yapılmış. İhaleyi Cander’in sahibi olduğu şirket kazandı. Cander’in şirketinin, ihaleye girebilmek için, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne 7 milyon 683 bin dolarlık teminat mektubu vermesi gerekiyordu. Onun yerine sahte belge verdi.

Kefalet senedini düzenleyen Mapfrekefalet Sigorta, dünya çapında faaliyet gösteren bildiğimiz Mapfre Sigorta ile aynı firmalar değil. Mapfrekefalet Sigorta Aracılık Hizmetleri’nin sahibi bir Bulgaristan vatandaşı. Şirket hakkında nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilikten dolayı soruşturmalar mevcut. Sahte kefalet senedinin düzenlenmesine aracılık eden Aksu Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi var. Acente de fason…

Ülkemizde sigorta şirketlerini denetleyen ve faaliyet izni veren bir kurum var. Sigorta şirketlerinin meslek birliği olan Türkiye Sigorta Birliği; sahte kefalet senedi düzenlenmesine ilişkin birçok kez duyuru yapmış. Bu poliçeyi düzenleyebilecek şirketler Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun internet sitesinde ilan edilmiş. Mapfre Kefalet Sigorta Aracılık Hizmetleri Anonim Şirketi bu listede yok.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5 Milyarlık ‘İstanbul Park’ Yalanı! Sahte Belgeyle İhale Almış
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz