5 şehirde prim borçları ödeme süreleri uzatıldığı duyuruldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu kapsamda, mevzubahisi şehirlerde faaliyet gösteren işverenler, sigortalılar ve genel sağlık sigortalıların 6 Şubat-30 Kasım 2023 tarihleri arasında vermekle mükellef oldukları bilgi, belge ve şartnamelerin teslim süresi 15 Aralık’a kadar uzatıldı. Bu vakit içerisinde dokümanların teslim edilmesi vaziyetinde legal vakit içinde verilmiş sayılacak.

Ödeme Vakitleri Uzatıldı

6 Şubat 2023 tarihinden evvel ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçlarıyla 2023’ün ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim aylarına ait prim borçları, gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın 29 Aralık’a kadar ertelenecek. Yine yapılandırılan ve taksitlendirilen ödeme vadesi geçmiş borçlar için ise ödeme süresi 6 Şubat-30 Kasım 2023 tarihleri arasında sona eren taksitler 29 Aralık’a kadar uzatıldı.

Bakanlık tarafından duyurulan yeni kararla beraber hakimiyet tetkikine natürel olan ve hakimiyet tetkik tarihleri 1 Şubat-29 Aralık 2023 olanların hakimiyet tetkik tarihleri de artık 29 Aralık 2023 olarak aktüellendi. Ayrıca, gecikme zammı uygulanmaksızın fazla veya yersiz ödemeler ve kamu hasarlarından kaynaklanan müessese alacakları ile 30 Kasım’a kadar tahsil edecek olan alacakların son ödeme tarihi de 29 Aralık olarak tanımlandı.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da faaliyet gösteren iş üyeleriyle aracılık ve mesullük kontratı bulunan, bu şehirler dışında işyeri bulunan işverenlerin bu senenin ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim aylarına ait muhtasar ve prim hizmet bildirilerinin “SGK Bildirimleri” kısmının 15 Aralık’a kadar verilmesi ve tahakkuk edecek prim borçlarının da 29 Aralık’a kadar ödenmesi halinde bu mükellefliklerin legal süresi içinde yerine getirilmiş sayılacağı açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5 şehirde prim borçları ödeme süreleri uzatıldığı duyuruldu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz