1. Haberler
  2. Gündem
  3. 5’inci kez hapsedilmek isteniyor: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a ‘Barış Pehlivan’ sorusu

5’inci kez hapsedilmek isteniyor: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a ‘Barış Pehlivan’ sorusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çakırözer mevzuya ait yazılı açıklamasında, 15 Temmuz’da yürürlüğe giren torba kanunda yer alan infaz tertip etmesi ile cinayet, tecavüz, hırsızlık, uyuşturucu ticareti gibi kabahatlerden karar giyen binlerce mahkum hür kalırken, gazeteciler, hak korunucuları ve politikacıların da aralarında olduğu politik tutukluların cezaevinde yakalanacak olmasının büyük bir adaletsizlik ve insan hakları ihlali olduğunu belirtti.

Yapılan tertip etmenin 2020 senesinde Covid-19 sebebiyle çıkarılan legal tertip etmenin devamı kalitesinde olduğunu belirten Çakırözer’in açıklamasının devamı şöyle:

“O yarıyılda da Meclis’te sabahlara kadar itiraz ettik. Soma, Çorlu, Aladağ kırımlarının failleri çıkarken, politik tutuklular, gazeteciler cezaevinde yakalanmasın dedik. Dinlemediler. Şimdi 3 sene sonra yeniden aynı büyük adaletsizlik ile aynı büyük insan hakları ihlaliyle karşı karşıyayız. Bir yandan ama işte seçilmiş milletvekili Can Atalay çıkarılmayacak. İki salıverilme, iki tahliye, bir AİHM kararına karşın 6 yıldır esir edilen Osman Kavala yeniden zindanda yakalanacak. Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi mimarlar, şehir tasarıcıları ve aydınlarımız Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Mine Özerden, Çiğdem Mater, gazeteci Merdan Volkan cezaevinde kalacak. Hatta ve hatta dışarıdaki gazeteci Barış Pehlivan aynı tertip etme ile cezaevine girecek. Ama bir yandan da hırsızlar, katiller tecavüzcüler torbacılar dışarı çıkacak. Böyle bir adaletsizlik hangi vicdana sığar? AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi ortakları yerel tercihlere doğru gazetecileri susturmakta ısrar ederken, bir taraftan da bayanların, çocukların hepimizin yaşamını riske atıyor.

Adalet Bakanı bu tertip etme ile kaç bireyin cezaevine geri döneceğini açıklıyor ama kaç katilin, hırsızın, tecavüzcünün, uyuşturucu baronunun cezasının bitimine seneler kala salıverildiğini açıklamıyor! Keza görüşü sebebiyle senelerdir esir edilen kaç politik kabahatlinin zindanda kalmaya devam edeceğini de saklıyor. Suallerimize cevap versin ki bu iktidarın bu örtülü bağışlamayı sayesinde kaç hırsız, kaç tecavüzcü, kaç uyuşturucu baronu, kaç katil hür kalmış tümce alem bilsin.”

Çakırözer, Tunç’a şu sualleri yöneltti:

“- 15 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni tertip etmeden yararlanacak kararlı rakamı kaçtır?

– Bayana müteveccih şiddet, insan öldürme, yaralama, cinsel hücum, çocukların cinsel istismarı, dolandırıcılık, hırsızlık, yağma, rüşvet ve uyuşturucu kabahatlerinden kararlı olan kaç birey bu tertip etmeden yararlanacaktır?

– Bu tertip etmeden faydalandırılmayan gazeteci, politikacı, hak korunucusu, avukat gibi düşünce kabahatlilerinin rakamı nedir? Bahanesi nedir?”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5’inci kez hapsedilmek isteniyor: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a ‘Barış Pehlivan’ sorusu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz