1. Haberler
  2. Gündem
  3. 60 Yılda Köklenen Dostluk: Malezya ve Türkiye Arasındaki İlişkiler

60 Yılda Köklenen Dostluk: Malezya ve Türkiye Arasındaki İlişkiler

service

Malezya’nın Türkiye ile olan diplomatik ilişkilerinin 60. yıl dönümü, Ankara’da düzenlenen özel bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Malezya Büyükelçisi Sazali Bin Mustafa Kemal katıldı.

Etkinlik, iki ülkenin milli marşları ile başladı ve Malezya’ya özgü bir dans gösterisi ile devam etti. Konuşmasında, Güler, “Malezya Günü ile Malezya Savunma Kuvvetleri Günü’nü kutluyor ve Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum.” dedi. Güler, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının köklü olduğunu vurgulayarak, diplomatik ilişkilerin 1964’te kurulduğunu ifade etti. 2014 yılında stratejik ortaklık seviyesine yükseltilen ilişkilerin, 2022 yılında kapsamlı stratejik ortaklık düzeyine çıktığını belirtti.

Büyükelçi Sazali, etkinlikte “Malezya Günü” ve “67. Malezya Ulusal Günü”nü kutlamak üzere toplandıklarını belirterek, Türkiye-Malezya ilişkilerinin 60. yıldönümünün özel bir dönem olduğunu dile getirdi. Malezya’nın Türkiye ile olan ilişkilerinin tarih, kültür ve ortak inançlara dayandığını belirten Sazali, Türkçe olarak, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.” ifadesini kullandı. Ayrıca, iki ülke arasındaki ticaret, ekonomi, eğitim, savunma ve turizm alanındaki işbirliğine dikkat çekerek, 2023 yılı itibarıyla Türkiye’den 17 bin 275 kişinin Malezya’yı ziyaret ettiğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
60 Yılda Köklenen Dostluk: Malezya ve Türkiye Arasındaki İlişkiler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz