1. Haberler
  2. Gündem
  3. 6,7 büyüklüğünde deprem tatbikatı

6,7 büyüklüğünde deprem tatbikatı

featured
service

Tatbikat senaryosu gereği, merkez üssü Gemlik olan ve Bursa, Kocaeli, Yalova, İstanbul ve Bilecik’i etkileyen 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından Bursa AFAD Müdürlüğünde Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu.

Vali Mahmut Demirtaş, kriz merkezinde yaptığı açıklamada, 5 ilde gerçekleştirilen tatbikata 39 kamu kurumu ve 15 sivil toplum kuruluşunun katıldığını belirtti. Sabah saatlerinde başlayan tatbikatın dayanışma içinde geçtiğini ifade eden Demirtaş, “Allah böyle bir felaketle bizi karşı karşıya bırakmasın, ama olacaksa da mutlaka bu işe hazır olmamız gerektiğini özellikle vurguluyorum. Sorumluluklarımızın farkında olmalıyız. Allah korusun, böyle bir felaketle karşı karşıya kaldığımızda vatandaşlarımız devleti hemen yanında görmek istiyor” dedi.

Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin, ülke genelinde bu yıl 70 tatbikat yapmayı planladıklarını belirterek, “Bu tatbikatlarla olası afetlere hazır hale gelmeyi amaçlıyoruz. Bu tatbikatta senaryo gereği Bursa’da 6,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde 5 il ve 26 ilçe etkilenmiştir. Tatbikat sıfırıncı dakikadan itibaren 24 saat kesintisiz ve gerçek zamanlı olarak yapılacaktır. Depremden etkilenen başta Bursa olmak üzere Kocaeli, Bilecik, İstanbul’dan sadece Tuzla, Yalova illerine 18 destek ili AFAD Başkanlığımızca görevlendirilmiştir. Tatbikat süresince AFAD koordinasyonunda mobil koordinasyon tırı, sabit kanatlı İHA UÇBEY ve 6 dron görev alıyor” dedi. Ergin, tatbikata yaklaşık 7 bin personelin katıldığını da ekledi.

Bursa AFAD Müdürü Mehmet Buldan da tatbikata ilişkin sunum yaptı. Tatbikat kapsamında Gemlik’te yıkılan binalarda enkaz altında kalan yaralılar kurtarıldı.

Yalova’daki tatbikat, Valilik koordinasyonunda Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, sağlık ekipleri, jandarma, polis, itfaiye ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Hülya Kaya’nın başkanlığındaki koordinasyon çalışmaları, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yönetildi. Sahaya gönderilen ekiplerin verdiği bilgiler doğrultusunda, 72 binada enkazda kaldığı belirlenen 335 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yıkılan binalara sevk edilen arama kurtarma, sağlık ve güvenlik güçleri, enkazdan çıkarılan yaralıların en yakın hastanelere sevkini sağladı. Kaya, depremin ardından ekiplerin senaryodaki görevlerini başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
6,7 büyüklüğünde deprem tatbikatı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz