1. Haberler
  2. Gündem
  3. 81 ilde yapıldı ve yapılıyor! Havayı sıcak bulanlar kendini oralara atacak! Yemyeşil parkların arasında onlarca aktivite…

81 ilde yapıldı ve yapılıyor! Havayı sıcak bulanlar kendini oralara atacak! Yemyeşil parkların arasında onlarca aktivite…

featured
service

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tüm şehirlerde hayata geçirilen millet bahçeleri sıcaklar kendini göstermeye başlar başlamaz yaz için hazır hale getirildi. Bu sayede insanlar sıcak evlerinden buna aldıkça kendilerini yemyeşil parkların içine atabiliyor.

Özellikle büyük şehirlerde yaşam alanlarına yakın olan millet bahçeleri vatandaşların hem sosyalleşmesine hem dinlenmesine ortam hazırlıyor. Vatandaşlar buralarda uzun yürüyüşler, eğlenceli bisiklet turları yaparken, öğrenciler için hazırlanan kütüphanelerde vakit geçirebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra millet bahçeleri sayesinde bir yandan da yeni afet toplanma alanları açılıyor. Ayrıca yeşil alanların artırılmasıyla birlikte hem hava kirliliğinin önlenmesi amaçlanıyor hem de iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlanıyor.

yeni-proje-82-001.jpg

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, vatandaşların doğa ile buluşması, yeşil koridorlarla nefes almasını sağlamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında hizmete sunulan millet bahçelerinin yenilerinin yapımı devam ediyor.

yeni-proje-83-001.jpg

2.018 senesinden beri tüm yurt genelinde 100 milyon metrekare hedefi doğrultusunda toplamda 237 millet bahçesi yapıldı. Bunun yanı sıra bir yandan 275 millet bahçesinin yapımı ise aralıksız devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
81 ilde yapıldı ve yapılıyor! Havayı sıcak bulanlar kendini oralara atacak! Yemyeşil parkların arasında onlarca aktivite…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz