1. Haberler
  2. Gündem
  3. 81 ili kapsıyor! Sıcaklık bastırınca herkes kendini oralara atacak: Şehirde yaşayanların yeni kaçış noktası belli oldu

81 ili kapsıyor! Sıcaklık bastırınca herkes kendini oralara atacak: Şehirde yaşayanların yeni kaçış noktası belli oldu

featured
service

Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca 81 ilde hayata geçirilen millet bahçeleri, yaz mevsimi için hazır hale getirildi. Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için bir kaçış noktası olan millet bahçeleri, sosyalleşirken aynı zamanda da dinlenme alanı sağlıyor.

Yapımı tamamlanan millet bahçeleri içerisinde 105 km uzunluğunda bisiklet yolu, 160 km uzunluğunda da yeşil yürüyüş yolu mevcut. Böylece vatandaşlar sağlıklı bir hayata da merhaba diyor. Ayrıca öğrenciler için de hem ders çalışabilecekleri hem de kitap okuyabilecekleri alanlar mevcut.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, vatandaşların doğayla buluşması ve yeşillik içinde nefes almalarını sağlamak amacı ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hizmete sunulan millet bahçelerinin yenilerinin de yapımına devam ediliyor.

millet-bahceleri-3.jpg

Türkiye’de 100 milyon metrekare hedefiyle 2018 yılından bu güne kadar 237 millet bahçesi halkın hizmetini sunulurken, 275 millet bahçesinin yapımına da hız kesmeden devam ediliyor. Havaların ısınmayla birlikte de millet bahçelerinde gerekli düzenleme işlemleri yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
81 ili kapsıyor! Sıcaklık bastırınca herkes kendini oralara atacak: Şehirde yaşayanların yeni kaçış noktası belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz