1. Haberler
  2. Gündem
  3. AB, İsrailli Bakanlara Yaptırım Uygulanmasını Gündeme Getiriyor

AB, İsrailli Bakanlara Yaptırım Uygulanmasını Gündeme Getiriyor

service

Avrupa Birliği (AB), insan hakları ihlalleri gerekçesiyle iki İsrailli bakan hakkında yaptırım uygulanması önerisini tartışmaya açtı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, üye devletlerin konuyu değerlendirdiğini belirtti.

Brüksel’de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı sonrası basın mensuplarına konuşan Borrell, üyeleri, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich hakkında yaptırım önerisini incelemeye davet etti. Borrell, “Bunu tartıştık. Kesinlikle oybirliği yoktu.” ifadelerini kullandı.

Borrell, toplantının gayriresmi niteliği nedeniyle yalnızca istişarelerde bulunduklarını, ancak resmi temsilci sıfatıyla sürecin ilerlemesini sağlamak için adımlar atacağını kaydetti. “AB Konseyi’nin teknik organlarına, bu iki bakanın insan hakları ihlali listesine alınması önerisini sundum. Karar her zamanki gibi bakanlara ait, ancak sürecin başlatılması gerekiyor” dedi.

AB Komisyonu sözcüsü Nabila Massrali, Borrell’in bahsettiği iki bakanın, Gazze’ye insani yardımların kesilmesini ve sivillerin kasıtlı olarak aç bırakılmasını savunduğunu dile getirdi. Smotrich ise Batı Şeria’da yasadışı yerleşim yerleri planları açıklamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, İsrailli Bakanlara Yaptırım Uygulanmasını Gündeme Getiriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz