1. Haberler
  2. Gündem
  3. AB, UAD’nın Filistin Kararı Sonrası İsrail’e Yönelik Yeni Adımlar Atmayı Planlıyor

AB, UAD’nın Filistin Kararı Sonrası İsrail’e Yönelik Yeni Adımlar Atmayı Planlıyor

featured
service

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birliğin Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından yapılan danışma görüşünü desteklediğini açıkladı. Buna göre, UAD’nın, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin hukuka aykırı olduğuna dair görüş bildirmesi, AB’nin bu meselede aktif bir rol alacağını gösteriyor.

Brüksel’de düzenlenen AB dışişleri bakanları toplantısı öncesi medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Borrell, UAD’nın danışma görüşündeki “Filistin topraklarının işgali tamamen yasadışıdır” ifadesinin önemine vurgu yaptı. Borrell, bu görüşün, Birleşmiş Milletlerin en üst mercisinden geldiğine dikkat çekerek, “BM’nin bu konuda çok net bir mesaj verildiğini” belirtti.

Borrell, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin bu danışma görüşüne gösterdiği tepkiyi eleştirerek, “Netanyahu, uluslararası hukuka saygı göstermelidir; tarih ve uluslararası hukuk arasında bir seçim yapılamaz” dedi.

Borrell, AB bakanlarının bu danışma görüşünün sonuçları ve alınacak önlemler hakkında geniş bir tartışma yapacağını belirtti. “Bizim UAD’yi desteklediğimizi belirtmekle yetinmeyeceğiz; ne tür eylemler gerçekleştirebileceğimizi masaya yatıracağız” diyerek, AB’nin taşıdığı sorumluluğa dikkat çekti.

Gazze bölgesinde yaşanan insani kriz konusuna da değinen Borrell, “Gazze, insani felaketin eşiğinde. Yüz binlerce insan yardıma muhtaç durumda ve on yıllar sürecek bir yeniden inşa sürecine ihtiyaç var” dedi. ABD Başkanı Joe Biden tarafından önerilen ateşkesin hâlâ sağlanmadığına dikkat çekerek, insani yardımların ulaştırılmadığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, UAD’nın Filistin Kararı Sonrası İsrail’e Yönelik Yeni Adımlar Atmayı Planlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz