1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD Başkanı Biden’a Ayşenur Ezgi İçin ‘Harekete Geç’ Çağrısı

ABD Başkanı Biden’a Ayşenur Ezgi İçin ‘Harekete Geç’ Çağrısı

featured
service

Temsilciler Meclisi üyesi Jayapal, Eygi’nin İsrail askerlerince öldürülmesiyle ilgili, ABD yönetiminden bağımsız soruşturma talebine yönelik yazılı açıklama yaptı.

Jayapal, “Ayşenur Ezgi Eygi’nin Batı Şeria’da öldürülmesinin üzerinden bir aydan fazla süre geçti ve ABD hükümeti tarafından bağımsız bir soruşturma yürütülmesi yönünde herhangi bir adım atılmadığı gibi, barışçıl protestolarda bulunanlara karşı gerçek mermi kullanan İsrail Savunma Kuvvetleri birimlerinin uygulamalarında ne gibi değişiklikler olduğuna dair de herhangi bir bilgi edinemedik” ifadelerini kullandı.

Bir ABD vatandaşının İsrail ordusunca öldürülmesinin acilen ele alınması gerektiğini vurgulayan Jayapal, bu davadaki tepkisizliğin kendisini “dehşete” düşürdüğünü ifade etti. Jayapal, İsrail güçlerinin ABD vatandaşlarını ilk kez öldürmediğini ve tarihin, tehlikeli ve kabul edilemez şekilde tekerrür ettiğini kaydetti.

ABD’li Rachel Corrie’nin 2003’te Batı Şeria’da öldürüldüğünü ve 70’ten fazla Kongre üyesinin bağımsız soruşturma çağrılarına rağmen Washington yönetiminin böyle bir adım atmadığını hatırlatan Jayapal, sadece 2024’te Batı Şeria’da 3 ABD vatandaşının öldürüldüğünü aktardı.

Jayapal, İsrail hükümetinin uluslararası hukuka riayet etmemesi durumunda Tel Aviv’in en büyük silah destekçisi ABD’nin bazı askeri yardımları durdurarak hesap verebilirlik talep etmesi gerektiğini belirtti. ABD vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için Eygi’nin öldürülmesine yönelik bağımsız bir soruşturma başlatılması çağrısını yineleyen Jayapal, bu konuda yanıt alana kadar durmayacaklarının altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD Başkanı Biden’a Ayşenur Ezgi İçin ‘Harekete Geç’ Çağrısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz