1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD Kongresi’nin Genç Yahudi Üyesinden Netanyahu’ya Tepki

ABD Kongresi’nin Genç Yahudi Üyesinden Netanyahu’ya Tepki

featured
service

ABD Kongresi’nin en genç Yahudi üyesi Sara Jacobs, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kongredeki konuşmasına katılmadığına dair açıklamalarda bulundu.

Jacobs, MSNBC kanalına verdiği röportajda, “Kongre’de tribünlere oynamak, İsrail ve Filistin halkının bölgedeki barış ve güvenliğine katkı sağlamaz.” şeklinde konuşarak, bu tür davranışların çözüm üretmediğini vurguladı.

“Netanyahu’nun 39 binden fazla Filistinlinin ölümüne yol açtığı bildirilen acımasız askeri operasyonu beni dehşete düşürdü,” diyerek Gazze’deki olağanüstü durumu eleştiren Jacobs, bu süreçte altyapının büyük ölçüde harap olduğunu belirtti. Jacobs ayrıca, Gazze’de insani yardımların ulaştırılamadığını ve bunun sonucunda 1 milyon Filistinlinin açlıkla karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Jacobs, Netanyahu’nun, İsrail’deki destek kaybına rağmen savaşı sürdürmesinin kaygısını dile getirdi. “Savaşın askeri bir çözümü yok,” diyen Jacobs, ateşkes ve iki devletli çözüm konusunda istekli olunmadığını vurguladı.

Jacobs, Netanyahu’nun konuşmasının bölgede savaşın sonlandırılmasına ve ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaşmasına katkı sağlamayacağını düşünerek, “Kongre’de tribünlere oynamanın, esirleri eve getirmeyeceğini” ifade etti.

Netanyahu, konuşmasında Gazze’de sivil kayıpların az olduğunu ve açlık yaşanmadığını iddia etmişti. Ancak Jacobs’un eleştirileri, bu söylemin gerisindeki gerçekleri sorguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD Kongresi’nin Genç Yahudi Üyesinden Netanyahu’ya Tepki
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz