1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD, Venezuela’daki Muhalefet Adayı İçin Tutuklama Emrini Kınadı

ABD, Venezuela’daki Muhalefet Adayı İçin Tutuklama Emrini Kınadı

service

ABD, 28 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimlerinde muhalefet koalisyonunun adayı olarak öne çıkan Edmundo Gonzalez hakkında çıkarılan tutuklama emrini sert bir şekilde kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gonzalez’e yönelik haksız olarak çıkarılan tutuklama emrinin keyfi ve siyasi motivasyonlarla alındığı ileri sürüldü.

Açıklamada, bu tutuklama kararının Nicolas Maduro tarafından 28 Temmuz’daki başkanlık seçimlerini çalma girişiminin bir parçası olduğu ifade edildi. Bakanlık, muhalif adaya yönelik kararın derhal geri alınmasını ve tüm tutukluların koşulsuz serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ulusal Seçim Konseyi’nin (CNE) 29 Temmuz’da açıkladığı verilere göre, Maduro, %51,20 oy oranıyla üçüncü kez devlet başkanı seçildi. Ancak muhalefet koalisyonu, Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddettiklerini duyurdu. Mahkeme, eski diplomat olan 75 yaşındaki Gonzalez’in tutuklanması yönünde bir karar vermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD, Venezuela’daki Muhalefet Adayı İçin Tutuklama Emrini Kınadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz