1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD’den Türkiye’ye Teşekkür: MİT’in Başarılı Takas Operasyonu

ABD’den Türkiye’ye Teşekkür: MİT’in Başarılı Takas Operasyonu

featured
service

ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yönettiği takas operasyonu nedeniyle Türkiye’ye teşekkürlerini dile getirdi. Bu operasyon sonucunda, haksız yere Rusya’da tutulan 4 Amerikan vatandaşı ve bir Yeşil Kart sahibi evlerine dönme şansı buldu.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, Paul Whelan, Evan Gershkovich, Alsu Kurmasheva ve Vladimir Kara-Murza’nın serbest kalacak olmasından dolayı emeği geçen tüm ülkelere teşekkür etti. Ayrıca, Türkiye’nin bu süreçteki katkısını özellikle vurguladı.

Biden, Beyaz Saray’da yaptığı canlı yayında, Rusya’dan serbest kalan 4 Amerikalının ailelerine ulaşmasının büyük bir rahatlama sağladığını söyledi. Ayrıca, bu anlaşmanın diplomasi ve dostluk başarısı olduğunu belirterek:

Biden, takasın arka planında uzun ve zorlu müzakerelerin yattığını, böyle bir sonucun, müttefik ülkelerin desteği olmadan mümkün olamayacağını vurguladı.

ABD Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye şu an itibarıyla bir ihtiyaç hissetmediğini ifade ederek, bu anlaşmanın ABD-Rusya ilişkilerini olumlu yönde etkilese de umudunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’den Türkiye’ye Teşekkür: MİT’in Başarılı Takas Operasyonu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz