1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD’den Ukrayna’ya F-16’lar: Gelişmiş Silah Sistemleriyle Donatılacak

ABD’den Ukrayna’ya F-16’lar: Gelişmiş Silah Sistemleriyle Donatılacak

featured
service

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, yaz aylarında Ukrayna’ya gönderilecek F-16’ların gelişmiş silah ve füze sistemleri ile donatılacağına dair iddialar ortaya koydu. Tarifelere göre, ABD yönetimi, bu süreçte Pentagon’un destek vermesiyle F-16’ları yüksek teknoloji ekipmanlarla güçlendirecek.

Pentagon’un planlarına göre, Ukrayna’ya verilecek F-16’lar havadaki hedeflere karşı etkili olan havadan havaya ve havadan karaya pek çok füze sistemi ile donatılacak. Bunlar arasında AGM-88 HARM sistemleri, güdümsüz füzeleri güdümlü hale getiren JDAM kitleri, orta menzilli AMRAAM ve kısa menzilli AIM-9X füze sistemleri yer alacak.

ABD, doğrudan F-16 göndermese de önceki NATO Zirvesi’nde Belçika, Danimarka, Hollanda ve Norveç’in Ukrayna’ya yaklaşık 80 adet F-16 gönderme kararını almıştı. Bu Türk Cumhuriyeti’nin hava savunmasını güçlendirmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu yaz döneminde Ukrayna’ya parça parça gönderilmeye başlanması beklenen F-16’ların, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı hava savunmasını güçlendirmek amacıyla kritik bir rolle üstleneceği ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’den Ukrayna’ya F-16’lar: Gelişmiş Silah Sistemleriyle Donatılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz