1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Tunç: İsrail aleyhinde bir ceza davası maalesef açılamadı

Adalet Bakanı Tunç: İsrail aleyhinde bir ceza davası maalesef açılamadı

featured
service

Programda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Filistin’deki durumu değerlendirirken, 7 Ekim’den bu yana yaşanan insanlık dramını ve İsrail’in soykırım suçu işlediğini söyledi. Bakan Tunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef Filistin’de 7 Ekim’den bu yana bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlık suçu işleniyor. Soykırım suçu işleniyor. Aslında 7 Ekim’den bu yana demek de az. 1 asırdan bu yana Filistin’de bir zulüm yaşanıyor. Bu süreç içerisinde gerek Kudüs’ün bozulmaması, uluslararası hukuka uyulması, birleşmiş milletler organlarının almış olduğu kararlar ortada ama bu kararların bir tanesine bile uymayan bir devlet söz konusu. Uluslararası hukuku tanımayan, uluslararası kuruluşların kararlarına uymayan bir İsrail var karşımızda.

7 Ekim’den bu yana da bir soykırım işliyor. 40 binden fazla insan, Filistinli şehit edildi. Bunun yüzde 80’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Dünyanın gözü önünde kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Birleşmiş milletler soykırım sözleşmesinin bütün unsurları madde madde tüm unsurlarıyla ihlal edilmiş durumda. Dünyanın gözü önünde bu katliam gerçekleştirilmeye devam ediyor. İnsanlık vicdanı sokaklara taştı. Avrupa’nın, Amerika’nın üniversitelerinin kampüslerinde gösteriler, Filistin’e destek mitingleri yapılıyor. İsrailli saldırganların, işgalcilerin lanetlendiği gösterileri görüyoruz. Maalesef uluslararası sistemi temsil eden, uluslararası hukuku temsil eden kuruluşların nasıl etkisiz kaldığını da üzülerek görüyoruz”

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail aleyhinde bir ceza davası açmadığını ifade eden Bakan Tunç, uluslararası hukukun etkisizliğine dikkat çekerek, “Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı tutuklama talebiyle yakalama kararı talep etti ama bu kararla ilgili maalesef ceza mahkemesinin ilgili dairesi bir karar vermedi.” dedi.

Tunç, ABD’nin İsrail’e verdiği askeri desteği de eleştirerek, “Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısının yakalama talep ettiği bir sanık, soykırım suçlusu ABD kongresinde ayakta alkışlanabildi. İşte o soykırım suçlusunu, insanlık suçlusunu, kadın, çocuk katilini ayakta alkışlayanlar insanlık tarihine bir kara leke olarak geçmiş durumda. ” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalet Bakanı Tunç: İsrail aleyhinde bir ceza davası maalesef açılamadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz