1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Tunç, Yeni Anayasa Hedeflerini Açıkladı

Adalet Bakanı Tunç, Yeni Anayasa Hedeflerini Açıkladı

service

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tekirdağ’da yapılan AK Parti Türkiye Buluşmaları’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, “Tabii ki hedefimiz yeni bir anayasa. Bu anayasanın gerçekleştirilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki partilerin uzlaşmasıyla mümkündür. Uzlaşmaya gidenleri millete takdir ettireceğiz, ancak uzlaşmaya yanaşmayanlara karşı halk ilk sandıkta cevabını verecektir,” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, konuşmasında Tekirdağ’ın sürekli gelişen ve kalkınan illerden biri olduğunu vurguladı. “AK Parti, halkla buluşan ve halktan kopmayan bir parti olarak 22 yıldır iktidardayız. Bu zamana kadar milletimizin taleplerine yanıt vermek en büyük nedenimizdir,” dedi.

Tunç, 1990’lı yıllarda Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılı dönemlere değinerek, “O yıllarda milletimiz, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti’yi kurarak yeni bir umut gördü. Bu parti sayesinde birçok sorunun üstesinden geldik,” şeklinde konuştu.

Bakan, AK Parti’nin, kuruluşundan sonraki sıralarda vesayetçi bir direnişle karşılaştığını hatırlattı. “Darbeler ve muhtıralar karşısında dayanışmayı sürdürdük. 15 Temmuz’da milletimiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde darbe girişimine karşı koyarak hukuk devleti anlayışını güçlendirdi,” dedi.

Tunç, bugün hala değişen yargı sistemine yönelik eleştirilerin bulunduğuna dikkat çekerek, “15 Temmuz’da zafere ulaşan bir yargı sistemi kurulmuştur. Bir an önce, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesini güçlendirmeliyiz. Yeni bir anayasa bu reformların parçası olacaktır,” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalet Bakanı Tunç, Yeni Anayasa Hedeflerini Açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz