1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Tunç’tan Sahipsiz Hayvanlar ve Kavala Açıklamaları

Adalet Bakanı Tunç’tan Sahipsiz Hayvanlar ve Kavala Açıklamaları

featured
service

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı ve sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinin önemli bir tedbir olduğunu vurguladı. Tunç, “Sokakları daha güvenli hale getirmeye yönelik bir tedbirden bahsediyoruz.” diyerek hayvanların da korunacağını ifade etti.

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Tunç, bu konuda bazı yanlış algılar oluşturulduğunu belirterek, “Hayvanlara yönelik katliam gerçekleştiriliyor gibi bir algı kesinlikle doğru değil.” dedi. Ayrıca, hayvanları öldürenlere hapis cezasının gelirken bu yasada, insan sağlığına zarar veren hayvanları kontrol altına alacak tedbirlere de yer verileceğini belirtti.

AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş’in Osman Kavala’nın yeniden yargılanması için yaptığı başvuruya değinen Bakan Tunç, “19 Temmuz’da dilekçe verildi ve konunun değerlendirilme aşamasındayız.” açıklamasında bulundu. Kavala’nın yargılanmasına itirazlar hakkında da bilgi veren Tunç, bu talebin kanun yararına bozma talebiyle Adalet Bakanlığına götürüldüğünü ifade etti. “Gezi davasıyla ilgili temyiz incelemesinden geçen kararlarla ilgili kanun yararına bozmaya gidilemiyor.” diyerek durumu özetledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalet Bakanı Tunç’tan Sahipsiz Hayvanlar ve Kavala Açıklamaları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz