1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Tunç’tan “Srebrenitsa’daki soykırımı asla unutmayacağız” mesajı!

Adalet Bakanı Tunç’tan “Srebrenitsa’daki soykırımı asla unutmayacağız” mesajı!

featured
service

1992-1995 yılları arasında Bosna Hersek’te, Avrupa’nın ortasında büyük bir katliam yaşandığını ifade eden Tunç, “Binlerce insan burada soykırıma uğradı. 8 binden fazla Boşnak şehit edildi. Soykırımcılar uluslararası mahkemelerde cezalandırıldılar. Soykırım suçlularından yaklaşık 45 kişi, 700 yılı aşkın hapis cezası aldı. Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanı, soykırımın tespitine karar verdi.” dedi.

BM Genel Kurulu’nun 11 Temmuz’u “Srebrenitsa Soykırımı’nı Anma Günü” ilan ettiğini hatırlatan Tunç, “Türkiye olarak başından beri Bosnalı kardeşlerimizin yanındayız. TBMM’de de bu konuda genel görüşme yapılıyor. Cumhurbaşkanımız ’11 Temmuz Srebrenitsa Soykırımı’nı Uluslararası Düşünme ve Anma Günü’ ile ilgili bir genelge yayımladı.” diye konuştu.

Bakan Tunç, soykırımın bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, soykırım yapanların uluslararası mahkemelerde nasıl cezalandırıldıklarının görüldüğünü söyledi. Tunç, “Bugün dünyanın gözü önünde Filistin’de soykırım yapılmaya devam ediyor. Gazze’de, maalesef uluslararası kuruluşlar soykırımı önleyemiyor. Filistin’de 16 bini çocuk, 40 bine yakın insan şehit edildi. Tüm dünyanın gözü önünde bunlar yaşanıyor. Nasıl Srebrenitsa’daki soykırımda suçlular yargılandıysa, Filistin’de soykırım yapanlar da günü geldiğinde yargılanacak ve gerekli cezalara çarptırılacaklar.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalet Bakanı Tunç’tan “Srebrenitsa’daki soykırımı asla unutmayacağız” mesajı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz