1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Komisyonu Üyesi Alp: Bir Parlamento nasıl olur da 90 yıl boyunca aynı sorunları konuşabilir?

Adalet Komisyonu Üyesi Alp: Bir Parlamento nasıl olur da 90 yıl boyunca aynı sorunları konuşabilir?

featured
service

İnan Akgün Alp, TBMM Zabıt Ceridesi Dergisi’nin 21 Haziran 1934 yılı nüshasını komisyon toplantısına getirerek, o dönemde de benzer konuların tartışıldığını vurguladı. Alp, “Bakınız, Türkiye Büyük Millet Meclisi o tarihte toplanıp hangi kanunları müzakere etmiş? Bir, Avukatlık Kanunu’na bazı maddeler eklenmek üzere toplanmış. Aynı celsede, aynı günde ‘Soyadı seçme vazifesi ve hakkı, evlilik birliğinin reisi olan kocaya aittir’ şeklindeki maddeyi müzakere etmiş ve yine aynı celsede ‘Hâlâ aşiret ve kabile hatıraları yaşayan bazı yerlerden bu hatıraları silmek lazımdır’ şeklinde bir tartışma yürütmüş” ifadelerini kullandı.

Alp, bu örnekleri vererek günümüzde hala aynı sorunların tartışılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. “90 yıldır bir ülke sorununu çözemiyorsa, bir problemin varlığını kabul etmek zorundayız. Bugün vekiller sabahtan beri geç saate müzakere sarktığı için ‘Aman tekrara düşmeyelim’ diye birbirlerini uyarıyorlar ama ben bu da önümdeyken gülesim geldi. 90 yıldır kendini tekrar eden sorunları tartışıyoruz” dedi.

Kadının soyadı düzenlemesi gibi toplumsal sorunların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Alp, “Gerçekten artık bu ülkenin sorunlarını çözmek zorundayız. Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği metinleri aynıyla kabul edip geri göndermenin artık bir metot, hukuki bir yol olmadığını kabul etmek zorundayız. Toplumda çözülmeyi bekleyen kanser olmuş sorunlara artık bu Parlamentonun bir çözüm getirmek zorunda olduğunu kabul etmek zorundayız. Bunun bir Hükûmeti de yok, bir muhalefeti de yok. Bunun bir ülke meselesi olduğunu da kabul etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen ve Meclis Genel Kurulu’na sunulan 9. Yargı Paketi, Avukatlık Kanunu, insan hakları düzenlemeleri ve soyadı düzenlemesi gibi maddeleri içeriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalet Komisyonu Üyesi Alp: Bir Parlamento nasıl olur da 90 yıl boyunca aynı sorunları konuşabilir?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz