1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet sisteminde ‘Kibar Feyzo’ krizi: Tuvalet sorunu Adalet Bakanı’nı da aştı

Adalet sisteminde ‘Kibar Feyzo’ krizi: Tuvalet sorunu Adalet Bakanı’nı da aştı

featured
service

Adliyede başsavcı ve avukat arasında tuvalet kavgası

Olay, Avukat Hakan Tüzen’in tuvalete girmesiyle başladı. Başsavcı Gökhan Feyzoğlu, tuvaletin sadece kendisine tahsis edildiğini iddia ederek, avukatın tuvaleti kullanamayacağını öne sürdü. Başsavcının korumaları, Tüzen’i zorla tuvaletten çıkardı ve ardından tuvaletin kilidini değiştirdi. Başsavcı Feyzoğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gönderdiği tutanakta, tuvaletin adliye personeline ait olduğunu belirtti.

Bu olay, akıllara Kibar Feyzo filmindeki Ağa ve maraba arasındaki tuvalet tartışmasını getirerek sosyal medyada geniş yankı buldu. 10 Haber’de yer alan habere göre, Başsavcı Feyzoğlu’nun tutumu nedeniyle avukatlar, adliye önünde protesto düzenledi. Antalya Barosu, olayı Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) taşıdı.

TBB, sorunun çözümü için Adalet Bakanlığı ile görüşmelere başladı. Ancak bu görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadı. Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, “Bir başsavcı düşünün ki adalet mekanizmasının üç önemli parçasından biri olan savunma makamını temsil eden bir avukatı korumalarıyla tuvaletten attırıyor. Olay ulusal basına yansıyor, büyük tepki oluşuyor, biz de Kaş’a gidiyoruz ve açıklama yapıyoruz. Ancak başsavcı işini gücünü bırakıp tuvaletin anahtarını değiştiriyor” dedi.

Geçilmez, avukatların Kaş Adliyesi’nde temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir tuvaletten mahrum bırakıldığını vurguladı: “Bu durum, adalet sistemimizdeki liyakatsizlik ve üstenci tavırların bir göstergesidir. Avukatlar olarak bu onur kırıcı durumu sineye çekmeyeceğiz ve gereken cevabı vereceğiz.”

Geçilmez, Antalya Barosu olarak olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, “Başsavcının komik ve aciz duruma düşmesi, savcılık makamının itibarını zedelemiştir. Antalya Barosu avukatları, bu onur kırıcı tavrı kabul etmeyecek ve önümüzdeki hafta baro yönetimimiz ile birlikte Kaş’a giderek gereken cevabı verecektir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalet sisteminde ‘Kibar Feyzo’ krizi: Tuvalet sorunu Adalet Bakanı’nı da aştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz