1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adana kebabına limon sıkılarak mı yenilir? Tartışma konusu olmuştu: Kebap ustası son noktayı koydu

Adana kebabına limon sıkılarak mı yenilir? Tartışma konusu olmuştu: Kebap ustası son noktayı koydu

featured
service

Türkiye’nin dört bir yanında sevilen Adana kebabı, özellikle limon sıkılarak mı yoksa sıkılmadan mı yenmesi gerektiği üzerine sosyal medyada hararetli bir tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesiyle birlikte Adana’da uzun yıllardır kebap ustası olan Yaşar Aydın, konu ile ilgili “Her işin kendine göre uzmanı ustası vardır. Her işin ustasına saygı göstermeli, herkes kendi bildiği daldan konuşmalı. Kebaba limon sen istersen sıkarsın istemezsen sıkmazsın.” dedi.

Aydın, kebabın doğal tadının korunmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Kebaba limon sıkmak doğru bir şey değil. Limon salataya sıkılır, aslında ete baharat dahi konulmaz. Eti terbiye yaparsan o terbiyenin kullandığı baharatların tadını alırsın. Ete sadece tuz atarsan sadece etin tadını alırsın”

Kebaba limon sıkmanın, etin sıcaklığını da olumsuz etkilediğini belirten Aydın, “Ete limon sıkarsan onun tadını alırsın veya turunç sıkarsan, turuncun tadını alırsın. Ete sıkarsan güzel olmaz. Balığa sıkılıyor ama ete neden sıkılsın? Et sıcak yenir, limon sıkarsan et soğur. Herkes damak tadı farklıdır, limon sıkanlara da sıkmayanlara da saygı duyuyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana kebabına limon sıkılarak mı yenilir? Tartışma konusu olmuştu: Kebap ustası son noktayı koydu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz