1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adana’da FETÖ’nün Eski Yurt Müdürü Yargılandı

Adana’da FETÖ’nün Eski Yurt Müdürü Yargılandı

service

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, FETÖ’ye bağlı bir yurt ile ilişkili eski müdür, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

Tutuklu sanık A.Ç., cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkemede, tanık R.K. ve sanık avukatı da hazır bulundu.

Tanık R.K., sanık A.Ç. ile örgüte ait bir evde birlikte kaldıklarını ve bu evde örgüt toplantıları düzenlendiğini belirtti. R.K., “A.Ç. bu toplantılara katılmamızı zorunlu kılıyordu. Bize, ‘Bu evde kalıyorsanız toplantılara katılmak zorundasınız’ diyerek baskı yapıyordu” dedi.

Sanık A.Ç., FETÖ üyesi olmadığını ve örgütsel bir konumu bulunmadığını savundu. ByLock isimli uygulamayı telefonuna indirmediğini öne sürdü. “Tanık R.K.‘nin beyanlarını kabul etmiyorum. Bu tür yazışmalar benim telefonumda nasıl yer aldı bilmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” diye ifade verdi.

Savcı, sanığın FETÖ’ye ait evlerde kaldığını, Bank Asya hesaplarının olağan dışı artış gösterdiğini ve “mahrem imam”ların talimatıyla hareket ettiğini belirtti. A.Ç.’nin, FETÖ’ye ait gizli haberleşme uygulaması ByLock’un kullanıcısı olduğu ve örgütsel faaliyetlerde bulunduğu iddialarıyla sanığın cezasının 7,5 yıldan 15 yıla kadar olması gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana’da FETÖ’nün Eski Yurt Müdürü Yargılandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz