1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adana’da tehlike çanları çalıyor! Koca bir tarla kurudu, yazın en sevilen lezzetinden herkes mahrum kalacak

Adana’da tehlike çanları çalıyor! Koca bir tarla kurudu, yazın en sevilen lezzetinden herkes mahrum kalacak

featured
service

Adana’da en sıcak Haziran ayının yaşandığını dile getiren Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, meteorolojik afet diyerek hava sıcaklığını 43 dereceye kadar ulaştığını söyledi. Aşırı sıcakların sadece insanları değil bitkileri de büyük oranda etkilediğini ifade eden Doğan, Bu ürünlerin başında kavun, karpuz ve domates geldiğini aktardı. Senin başkenti olarak bilinen Mehmet Doğan, Adana’da aşırı sıcaklıkların çiftçileri de perişan ettiğini söyledi.

Haziran ayının ilk gününden bu yana kadar aşırı sıcaklar nedeniyle Çukurova’da turfanda yetişen karpuz, kavun, domates ve biberlerin tamamının yandığını dile getiren Doğan, “ Şu an kavun tarlasındayız, 50 dönüm kavunun tamamı aşırı sıcaklardan dolayı kurudu. Biz araçla buraya gelirken hava sıcaklığı 43 dereceyi gösteriyordu. Aşırı sıcaklıktan dolayı Adana’nın tamamında, karpuz, kavun, domates biber kalmadı. Birçok üründe de zarar oluştu” sözlerini aktardı.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ürünlerdeki sıkıntının yalnızca karpuzlarla sınırlı kalmadığını belirterek diğer ürünlerin de büyük zararı uğradığını söyledi. Çiftçinin tarlasına sera yaptığını işaret eden Doğan, şu an tarlasını sürerek 2. ürün hazırlamaya başlayacaklarını aktardı. 2024 yılının hükümet tarafından Adana’da afet yılı ilan edilmesini talep eden Doğan, bu sorunun borç ertelemekle çözülemeyecek kadar büyük bir problem olduğunu aktardı.

ADANA'DA NARENCİYE BAHÇELERİNİ VE BUĞDAY TARLALARINI DON VURDU. YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI DOĞAN: “TARSİM ZARARI KARŞILAMAK İSTEMİYOR”

Çiftçileri şu an sıkıntılı olduğunu aktaran Doğan, borç ertelenerek sezonu kapatılamayacağını dile getirdi. Mehmet Doğan, “Narenciye, mısır, pamuk gibi ürünlerde de sıkıntılar var. Adana ilinin afet kapsamına alınmasını istiyoruz, yoksa Adana’nın çiftçisi bitti, ayakta zor duruyor. Karpuzları toplayacak kamyon bile bulunmuyor. Nakliye fiyatları yükseldi. Şu an çiftçimiz zor durumda, çiftçimize acilen destek bekliyoruz.” diyerek sözlerine şunları ekledi:

“Bölgemizde yetişen tüm ürünlerin rüzgara ve sıcağa karşı TARSİM kapsamına alınmasını istiyoruz. Araçlar nasıl kaza yaptığında sigorta tarafından mağduriyeti karşılanıyorsa, TARSİM yaptıran çiftçimizin de zararının bu şekilde karşılanmasını istiyoruz.” Yaklaşık 2 ya da 3 hafta öncesinde yağan dolu yağışları da ürünleri olumsuz etkiledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana’da tehlike çanları çalıyor! Koca bir tarla kurudu, yazın en sevilen lezzetinden herkes mahrum kalacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz