1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adına ‘Salak’ deniyor ama yiyen 100 yaşını görüyor! Kırmızı etten bin kat daha yararlı

Adına ‘Salak’ deniyor ama yiyen 100 yaşını görüyor! Kırmızı etten bin kat daha yararlı

featured
service

Dünyanın farklı noktalarında yetişen tropikal meyvelerden bazıları Türkiye topraklarında da yetişiyor. Çoğunlukla egzotik ve ulaşılması zor olan bu meyveler farklı iklim koşullarına da uyum sağlıyor. Yerel olarak yetiştirilebilmeleri ve sağlık açısından sundukları yararlarla bilinen bu meyveler son yılların popüler ürünleri arasında görülüyor.

Asya mutfağında sıklıkla tercih edilen salak pondoh, yüksek antioksidan, vitamin ve mineral içeriği ile sağlıklı yaşamın anahtarı oluyor. Uzun ömrüm sembolü haline gelen egzotik meyve Türk topraklarında da bulunuyor. Besleyici özellikleri ile dikkat çeken bu meyve yerel ekonomiye katkı sağlarken sofralarda sağlıklı bir alternatif olarak yerini alıyor. Bu meyveyi tüketen 100 Yaşını da garantiliyor.

Kilo kontrolü açısından yarar sağlayan yılan meyvesi uzun süre tokluk hissi sağlayarak hafızayı güçlendirmektedir. Besleyici özellikleri ile dikkat çeken yılan meyvesi avokado, portakal, Mango, kivi gibi diğer tropikal meyvelere kıyasla daha fazla antioksidan içermektedir.

Yılan Meyvesi (Salak Pondoh) faydaları nelerdir? - Kütahya Haber

Yüksek antioksidan içeriği ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren yılan meyvesi, vücudu hastalıklara karşı korumaktadır. Yüksek kalorili bir değere sahip olan bu meyve dengeli beslenme programının olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alıyor. Çeşitli yemeklerde kullanılabilen bu meyve aynı zamanda tatlılarda da muhteşem bir lezzet sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adına ‘Salak’ deniyor ama yiyen 100 yaşını görüyor! Kırmızı etten bin kat daha yararlı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz