1. Haberler
  2. Gündem
  3. Afet bölgesinde şiddetli deprem oldu! Naci Görür’den hemen açıklama geldi

Afet bölgesinde şiddetli deprem oldu! Naci Görür’den hemen açıklama geldi

featured
service

Deprem Bilimcilerden Vatandaşlara Uyarılar

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin önemli bir fay hattı olan Savrun Fayı’nın, Çardak Fayı ile kesiştiği bölgede meydana geldiğini belirtti. Görür, 6 Şubat’taki 7,6 büyüklüğündeki depremin Çardak Fayı üzerinde gerçekleştiğini hatırlatarak, Savrun Fayı’nın stres transferi nedeniyle belirli bir yük altında olabileceğine dikkat çekti.

( = window. || []).push({});

Savrun Fayı’nda Stres Transferi Tehlikesi

Prof. Dr. Naci Görür’ün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar, bugün Göksun-Acıelma/Kahramanmaraş’ta 4,3 sığ bir deprem oldu. Deprem Savrun Fayı’nın Göksun yakınlarında Çardak Fayı ile kesişme bölgesinde. 6 Şubat 7,6 depremi Çardak Fayı üzerinde olmuştu. Savrun Fayı’nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin deprem riski taşıyan bir ülke olması, vatandaşların ve yetkililerin sürekli tetikte olmasını gerektiriyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen bu son deprem, özellikle fay hatlarının kesiştiği bölgelerde yaşayan insanlar için ciddi bir uyarı oluyor.

Alınabilecek En Önemli Tedbirler

Deprem bilimcilerin sürekli yaptığı uyarılar, bireylerin ve toplumun afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi için alınması gereken önlemleri hatırlatırken binaların deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilmesi, acil durum planlarının güncellenmesi ve deprem eğitimlerinin yaygınlaştırılması, bu tür doğal afetlere karşı alınabilecek en önemli tedbirlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Afet bölgesinde şiddetli deprem oldu! Naci Görür’den hemen açıklama geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz