1. Haberler
  2. Gündem
  3. Afganistan Yönetimi, BM Raportörü Bennett’in Ülkeye Girişini Yasakladı

Afganistan Yönetimi, BM Raportörü Bennett’in Ülkeye Girişini Yasakladı

featured
service

Afganistan yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Richard Bennett’in ülkeye girişinin yasaklandığını duyurdu. Bu karar, yönetimin BM ve diğer uluslararası kuruluşları “taraflı” olarak nitelendirmesi sonrası alındı.

Afganistan geçici hükümeti sözcüsü Zabihullah Mücahid, Deutsche Welle’ye verdiği demeçte, “BM başta olmak üzere birçok uluslararası kurum düşmanca tavırlar sergiliyor,” ifadesini kullandı. Mücahid, Kabil’deki BM Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) ile yaptıkları görüşmelere de değinerek, bu kuruma gerekli uyarıları yaptıklarını belirtti.

Mücahid, Bennett’in Afganistan’a gelmesinin yasaklanmasını “Afganistan aleyhine propaganda” yapmakla ilişkilendirerek şu şekilde konuştu: “Bennett, güvenilir biri değil ve kendisi Afganistan’da bulunmuyor. Yalnızca yanlış bilgiler yaymakla meşguldür. Bu yüzden burada yasaklı.” Ayrıca, bu tür uluslararası kuruluşların Afganistan’daki olumlu gelişmeleri göz ardı ederek yalnızca sorunlu alanlara odaklandığını da sözlerine ekledi.

Ağustos 2021’de iktidara gelen yönetim, genel af ilan ettiğini belirtirken, bu af kapsamını ihlal eden kişilerin cezalandırıldığını vurguladı. Richard Bennett, Nisan 2022’de BM Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü olarak atanmıştı ve Afganistan’daki insan hakları ihlalleri hakkında eleştirilerde bulunmuştu. Afgan hükümeti, uluslararası toplumun insan hakları raporlarını ise “Afganistan gerçeklerine aykırı” olarak değerlendiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Afganistan Yönetimi, BM Raportörü Bennett’in Ülkeye Girişini Yasakladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz