1. Haberler
  2. Gündem
  3. Afganistan’dan Özbekistan’a Yeni Diplomatik Atama

Afganistan’dan Özbekistan’a Yeni Diplomatik Atama

service

Afganistan yönetimi, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Özbekistan’da da yeni büyükelçi atama sürecini başlatıyor. Yeni Afgan büyükelçisinin 21 Eylül tarihinde Taşkent’teki görevine başlaması bekleniyor.

Afganistan geçici hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Kabil’de yaptığı basın toplantısında Afganistan’ın diplomatik ilişkileri hakkında bilgi verdi. Muttaki, son bir yılda Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD dahil pek çok uluslararası kurum ve ülke ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Muttaki, 14 ülkenin yönetimlerinin atadığı diplomatları kabul ettiklerini belirtti. Özbekistan için büyükelçi kabul edilmesi, yeni Afgan hükümetinin tanınması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Afganistan yönetimi, Rusya’da yapılacak Moskova Formatı toplantısına resmi olarak davet edildi. Muttaki, “Toplantının önümüzdeki iki hafta içinde başlamasını bekliyoruz. Üst düzey heyetimiz toplantıya katılacak” dedi.

Şu ana kadar, yalnızca Çin ve BAE, yeni Afgan yönetiminin atadığı diplomatları büyükelçi seviyesinde kabul etmişti. Eğer Özbekistan yeni büyükelçiyi kabul ederse, bu durum Afganistan geçici hükümetinin tanınması için bir diğer önemli gelişme olacak.

Muttaki, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov’un ağustos ayında Afganistan ziyaretinde, kendi ülkesinin yeni büyükelçiyi kabul etmeye hazır olduğunu belirttiğini de açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Afganistan’dan Özbekistan’a Yeni Diplomatik Atama
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz