1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Ağır hasarlı’ binanın raporu değişti, karar gelmeden yıkım ekipleri geldi

‘Ağır hasarlı’ binanın raporu değişti, karar gelmeden yıkım ekipleri geldi

featured
service

Artı Gerçek’ten Yusuf Durdu’nun haberine göre avukat Mehmet Özkale, “Dosyaya bilirkişi soyulmuş, yalnızca gelip tahlil yapacak. Ancak bu evrede yürütmeyi durdurma kararı olmadığı için Malatya Valiliği ihaleyle bir firmayla uyuşmuş ve işletme binayı yıkmaya geldi” dedi.

 

Özkale, “İnsanlar belki devrilmez diye kapı, pencere, mutfak dolapları ve öbür eşyalarını almadılar. Bahçelerdeki tüm özel eşyalar duruyor. Tahribe gelen şirketler bu tip binalara resmen çöküyor. Kimse de bir şey yapamıyor. Kapıya gelip bekçi koymuşlar, ‘Doküman gösterin’ diyoruz, doküman yok. Kaç gündür site uysalları içeriye girmek istiyor ama tahribi alan işletme site uysallarını içeriye sokmuyor. İnsanların özel eşyaları, altınları, çocuklarının eşyaları, her şey binanın içerisinde kaldı. Mucizevi bir mağduriyet var. Valiliğe gidiyoruz ‘Zaman verdik’ diyor ama tahrip şirketi ‘Zaman yok’ diyor. Bir paradoks var. İnsanlar bir zelzele yaşadı şimdi ayrı bir darbe yiyorlar. Bu mağduriyetin giderilmesini bekliyoruz. Duruşma devrilsin derse devrilecek ama şurada bir ay beklenilmiyor. Bina devrilmek isteniyor, tek nedeni eşyaların içeride olması başka bir deyişle burada bir rant var. Bizi tenis topu gibi oradan oraya savuruyorlar” diye kounştu.

Daha evvel sitede yaşayan Mehmet Memur ise “Eşyalarımı dahi çıkarmadım. Duruşma kararını bekliyoruz. Bugüne kadar bekledik. Tahrip için değnekçiler geldi, bizi içeriye sokmuyorlar. Buna bir derman bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Ağır hasarlı’ binanın raporu değişti, karar gelmeden yıkım ekipleri geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz