1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ağrı Dağı Tırmanışında Ölümden Kurtulan Akademisyenin Anıları

Ağrı Dağı Tırmanışında Ölümden Kurtulan Akademisyenin Anıları

featured
service

Türkiye’nin en yüksek zirvesine tırmanma girişiminde bulunan akademisyen Prof. Dr. Muhsin Koçak, iki arkadaşını kaybettiği olayda ölümden döndü. Koçak, tırmanış sırasında yaşananları detaylı bir şekilde anlattı.

20 Temmuz 2023 tarihinde, sabah saat 01.00’de 4 bin 200 rakımda bulunan kamp alanından ayrıldıklarını belirten Koçak, hafif yağmur altında tırmanışa geçtiklerini ifade etti. İlerleyen saatlerde hava koşullarının olumlu olduğunu belirtti.

4 bin 900 metrede ani bir sis ve şiddetli rüzgarla karşılaştıklarını söyleyen Koçak, “Önümüzü göremeyecek kadar zor durumdaydık. Geri dönmek ise aynı derecede tehlikeli hale gelmişti” dedi.

Yanında bulunan Dilek Gökbulak’ın kaybolduğunu anladığı anı anlatan Koçak, “Dilek Hanım arkamda yoktu. Grubun gerisinde kaldığını düşündüm ve zirveye gitmeye devam ettim” şeklinde konuştu.

Zirvede diğer bir gruba rastladığında Dilek Gökbulak ve Halim Bey’i gördüğünü belirten Koçak, “Dilek Hanım, zirveye sadece birkaç metre kala geri dönmeye karar verdi. Onlara, bu koşullarda devam etmenin ne kadar riskli olduğunu söyledim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağrı Dağı Tırmanışında Ölümden Kurtulan Akademisyenin Anıları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz