1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş duyurdu: ‘Evlilik kredisi’ uygulamasına 3 il daha eklendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş duyurdu: ‘Evlilik kredisi’ uygulamasına 3 il daha eklendi

featured
service

Projenin pilot uygulamasının, depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde başlatıldığını hatırlatan Göktaş, evlenmek isteyen gençler için sağlanan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin TL tutarındaki faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Göktaş, projeye yapılan başvuruların 15 Şubat’ta başladığını ve bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvuru yaptığını, şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftin ise bu krediden yararlandığını ifade etti.

Projenin ikinci aşamasına geçildiğini duyuran Göktaş, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin de bu kapsama alındığını açıkladı.

Yeni eklenen illerin yanı sıra söz konusu destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için şartları da kolaylaştırdıklarını vurgulayan Göktaş, desteğe başvuru şartlarının arasında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Pilot uygulama kapsamında sahadan aldıkları dönüşler ve vatandaşların talepleri kapsamında gelir kriterinde yeni düzenleme yaptıklarını aktaran Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz.” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş duyurdu: ‘Evlilik kredisi’ uygulamasına 3 il daha eklendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz