1. Haberler
  2. Gündem
  3. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten BRICS Üyeliği ve Mavi Vatan Açıklamaları

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten BRICS Üyeliği ve Mavi Vatan Açıklamaları

service

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, BRICS’e resmi üyelik başvurusu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu konudaki talebimiz açıktır, bu süreç işlemektedir. Ancak somut bir gelişme yoktur.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, gazetecilere açıklama yapan Çelik, Türkiye’nin BRICS’e üyelik isteğinin daha önce Sayın Cumhurbaşkanı tarafından ifade edildiğini belirtti. Çelik, sürece dair gelişmelerin gündeme geldiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın Mavi Vatan konusundaki açıklamalarına yönelik soruyu yanıtlayan Çelik, “Tan’ın ifadeleri, iki CHP’li yöneticiyi yalanlamaktadır. Mavi Vatan ile ilgili tartışmayı biz kapatmıştık ama Tan bunun peşini bırakmıyor.” dedi.

Çelik, Tan’ın açıklamalarının Yunanistan’ın tezlerini desteklediğini ve bunun tehlikeli bir durum olduğunu ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin NATO çerçevesindeki görevlerini hatırlatan Çelik, bu gibi rutin faaliyetlerin yalanlarla nitelendirilemeyeceği üzerinde durdu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın Yeniden Refah Partisi’nden istifası hakkında da yorum yapan Çelik, bazı siyasi partilerin sadece karşıtlık üzerine kurulduğunu ve bu durumun yeterli olmadığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten BRICS Üyeliği ve Mavi Vatan Açıklamaları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz