1. Haberler
  2. Gündem
  3. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar! CHP ile görüşme, ekonomi, terör ve dış politika

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar! CHP ile görüşme, ekonomi, terör ve dış politika

featured
service

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ekonomi, terörle mücadele ve dış politika konularında önemli mesajlar verdi. Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantının ardından basının karşısına geçti ve gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda, önümüzdeki yaz döneminin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladığını belirten Çelik, Cumhur İttifakı siyasetinin vatandaşa ulaştırılmasının önemine dikkat çekti. Erdoğan’ın ittifakın birliği konusunda hassasiyetini bir kez daha vurguladığını ifade eden Çelik, “Cumhurbaşkanımız, ittifakın birliği ve uyumu konusunda son derece hassas” dedi.

Çelik, Suriye’nin kuzeyindeki terörist faaliyetleri yakından takip ettiklerini belirtti. YPG ve PYD unsurlarının yerel seçim arayışlarına sert bir şekilde karşı çıktıklarını ifade eden Çelik, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. “DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütlerinin demokrasi adı altında pazarlanmasını kabul etmiyoruz” diyen Çelik, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve kendi güvenliğini tehdit eden gelişmelere karşı anında müdahale edeceğini belirtti.

Toplantıda vergi reform paketi hakkında da bilgi veren Çelik, vergi adaletinin sağlanması için çeşitli konuların görüşüldüğünü söyledi. Sosyal medya ve diğer platformlarda dolaşan vergi artışı spekülasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, “Çalışmalar vergi adaletini sağlamak için yapılıyor. Son kararı siyasi irade verecek” dedi. Vergi adaletinin sağlanırken enflasyonist etkilerin dikkate alınacağını ve ekonomi yönetiminin son derece net ve şeffaf bir program uyguladığını belirtti.

Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP ile yaptığı görüşmeye de değindi. Ekonomi yönetiminin ne yaptığını bildiğini ve takvimin kusursuz bir şekilde işlediğini ifade eden Çelik, “Biz özgüvenli bir hükümete sahibiz. Orta vadeli programda Türkiye’nin doğru kazanımlar elde etmesi için gereken sonuçları üretiyoruz” dedi. CHP’nin önerilerinin değerlendirilmediğini belirten Çelik, “Ekonomi yönetimimiz son derece net, şeffaf ve dünya tarafından kabul gören bir program uyguluyor” dedi.

Çelik, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü operasyonlara da sert eleştirilerde bulundu. Netanyahu yönetimini soykırım yapmakla suçlayan Çelik, “Netanyahu ve ekibi, kişisel ikballerini garanti altına almak için bu soykırımı yönetmektedir” dedi. Savaşın Lübnan’a sıçratılmaya çalışıldığını belirten Çelik, uluslararası toplumun Netanyahu’ya baskı yapması gerektiğini ifade etti. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izlediği barış siyasetiyle savaşla mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar! CHP ile görüşme, ekonomi, terör ve dış politika
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz