1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li belediyeden tarikat ve cemaatlere milyonluk ihale! Vatandaşlara dağıtmak için Menzil ve Ensar’ın kitaplarını satın aldı

AKP’li belediyeden tarikat ve cemaatlere milyonluk ihale! Vatandaşlara dağıtmak için Menzil ve Ensar’ın kitaplarını satın aldı

featured
service

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; ihalenin, “Yeni kurulacak olan kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanması, belediyeye ait kütüphanelerin kitap çeşitliliğinin güncellenip mevcudunun artırılması ve ‘Pendik Okuyor’ kapsamında dağıtılması amacıyla” düzenlendiği belirtildi.

Alınan kitaplardan bazılarının tartışma yaratacak türden olduğu ortaya çıktı. Belediyenin aldığı kitapların bir kısmı şu şekilde:

• Menzil Cemaati’ne bağlı Semerkand Yayınları’ndan “Temel Akaid ve Büyük Günahlar” , “Böyle Seslendiler” , “İnanç Hazinesi” , “Aile Sohbetleri” , “Hz. Peygamber’İn Aile Hayatı” , “Namaz Kitabı” , “İmandan İhsana Semerkand” , “İslam’In Yükselişi” ve “İslamiyet ve Hıristiyanlık” ile çok sayıda kitap alındı.

• Ensar Vakfı’na bağlı Ensar Neşriyat’tan ise “Ana Hatlarıyla İslam Tarihi” , “Mirü’l-Mü’minin Hz. Ali” , “Başarı İnanç İşidir” , “Başarının Büyüsü” , “En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (S.A.V) Ve Eğitim Metotları” ve “Evde Ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları Ailede” isimli kitaplar alındı. 2016 yılında Ensar Vakfı’nın Karaman’daki yurtlarında, 45 çocuk, onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı. İstismarın duyulmasının ardından, cinsel istismara maruz bırakan Muharrem Büyüktürk tutuklanarak 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bu skandala rağmen iktidar Ensar Vakfı’na destek vermeyi sürdürdü.

• Milli Gençlik Vakfı’na bağlı MGV Yayınları’ndan “Gençler İçin Sosyal Medya İlmihal” , “Güncel Yanılgı Karşısında Müslümanca Duruş” ile “Son Okçular Tepesi Evimiz, Ailemiz” kitapları alındı. Vakfın başkanlığını ise daha önce zamanda Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliği görevini de yapan ve Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) de Başkanı olan Salih Turhan yapıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’li belediyeden tarikat ve cemaatlere milyonluk ihale! Vatandaşlara dağıtmak için Menzil ve Ensar’ın kitaplarını satın aldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz