1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li Sanıklara Tahliye, İddianamesi Olmayan Binalar… Yargı ‘6 Şubat’a Kör, Sağır, Dilsiz

AKP’li Sanıklara Tahliye, İddianamesi Olmayan Binalar… Yargı ‘6 Şubat’a Kör, Sağır, Dilsiz

featured
service

Depremlerde yıkılan çok sayıda site ve binalarla ilgili henüz iddianame bile hazırlanmadı. Depremde yakınlarını kaybedenler, sanıkların “olası kast” suçlamasıyla yargılanması ve kamu görevlilerinin de davalara dahil edilmesini talep ediyor.

11 kentte büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 1,5 yıl geçti. En az 53 bin 537 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 107 bin 213 vatandaşın da yaralandığı depremde toplam 18 bin 200 apartman yıkıldı. Depremde yakınlarını kaybeden ailelerin adalet arayışı ise sürüyor.

İşte il il o davalarda yaşananlar:

Furkan Apartmanı: Gaziantep’in Nizip ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Furkan Apartmanı’nda 51 kişi yaşamını yitirdi. Apartmanda kolon kesildiği tespit edildi. 19 Temmuz’da Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen görülen karar duruşmasında; sanık Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay’a beraat, fenni mesul Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Firari sanıklar Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever’in dosyası ise tefrik edildi. Mahkemenin gerekçeli kararı henüz açıklanmadı.

Kavak Apartmanı: Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Başpınar Mahallesi’nde bulunan Kavak Apartmanı da yıkıldı. İlk 3 katının üzerine çöken apartmanda 26 kişi yaşamını yitirdi. 24 Temmuz’da görülen 7’inci duruşmada İslahiye Ağır Ceza Mahkeme heyeti, dönemin Nurdağı Belediye Başkanı AK Partili Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen’in tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıklardan şantiye şefi Serdar Çelebi Köse hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. 8’inci duruşma ise 9 Ekim’de görülecek.

Grand İsias Otel: Adıyaman’ın Merkez İlçesi’nde bulunan Grand İsias Otel, KKTC’li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar oldu. Dosya kapsamında 5 sanık tutuklu, 6 sanık ise tutuksuz yargılanırken, Gazi Üniversitesi’nden gelen bilirkişi raporuyla sanıklardan Efe Bozkurt ve Halil Bağcı “yurt dışı yasağı” ve “haftada bir gün imza atma” şeklindeki adli kontrol şartlarıyla tahliye oldu. Öte yandan Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki 4 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verdi. Dördüncü duruşma ise 22 Ekim’de Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Üzümkent Sitesi: Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde bulunan Üzümkent Sitesi’nin yıkılan 2 bloğunda toplam 83 kişi yaşamını yitirdi ve 1 kişi yaralandı. Bu sitenin müteahhitleri Şükrü İşitmen ve Memet Nuri Tuğsuz, “samimi beyanları” nedeniyle adli kontrol kararıyla tahliye edildi. Dosya kapsamında 1 sanık firari ve 6 sanıkta tutuksuz yargılanıyor. İlk duruşma 25 Ekim’de Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’li Sanıklara Tahliye, İddianamesi Olmayan Binalar… Yargı ‘6 Şubat’a Kör, Sağır, Dilsiz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz