1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li Vekilin Madeninde Yeni Skandal! Bakanlıktan ‘İşçilerin Bilgilerini mi Sızdırdı?’ Sorusuna Yanıt

AKP’li Vekilin Madeninde Yeni Skandal! Bakanlıktan ‘İşçilerin Bilgilerini mi Sızdırdı?’ Sorusuna Yanıt

featured
service

Fernas Madencilik Genel Müdürü Serkan Güncü, bir işçinin sendika üyelik dökümünü paylaşarak, “Beni sendikaya üye olduğum için işten attılar diyen Erdinç Bey’in üyelik tarihine bakalım lütfen” dedi.

Bağımsız Maden İş’in sosyal medya hesabından “Çalışma Bakanlığı sendika üyelik bilgilerini işverenlere mi sızdırıyor?” başlığıyla paylaşım yapıldı. Paylaşımda, sendika üyelik bilgilerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sisteminde tutulan özel bilgi niteliğinde olduğuna dikkat çekilirken mesajda, şöyle denildi:

“Bilginin işverenle paylaşılması yasaktır. Bu bilginin sızdırılması, kişisel verilerin gizliliğiyle aykırıdır ve Türk Ceza Kanunu Madde 135’e göre suçtur. Bu yapılan Türkiye’deki tüm işçilerin sendikal özgürlüklerine yönelik büyük bir tehdittir. Fernas Madencilik Genel Müdürü Serkan Güncü, sendikal bilgilerin kendisine sızdırıldığına dair suçunu kendi eliyle ikrar etmiştir. Tüm sendikalar, gazeteciler, siyasi partiler ve kamuoyu bu skandalın peşine düşmeli, Çalışma Bakanlığı derhal açıklama yapmalıdır.”

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu da “Sayın Vedat Işıkhan bu belgeyi bakanlık dışı bir kaynaktan (e-devlet) bir işletmenin edinmesi imkansızdır. Bakanlığınızdan bu bilgiler Fernas şirketine aktarılmış. Milyonlarca işçi meğersem tehdit altındaymış. Bu olağanüstü bir skandaldır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Bazı sosyal medya hesaplarında ‘sendika üyelik bilgilerinin işverenle paylaşılması’na ilişkin aslı olmayan iddialar yer almaktadır. Özel bir maden şirketinin Genel Müdürünün sosyal medya hesabından paylaştığı bahse konu olan üyelik dökümündeki format Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın Yetki Tespit Otomasyon Sistemine ait değildir. Ayrıca herhangi bir işverenin de Bakanlığımızın sisteminde bulunan bir dokümana erişim yetkisi bulunmamaktadır. Paylaşılan formattaki dökümler e-Devlet Portalı üzerinden yalnızca sendikaların yetkili kullanıcıları ve sendika üyesi çalışanların kendi e-devlet şifreleri ile alabileceği üyelik bilgi dökümleridir” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’li Vekilin Madeninde Yeni Skandal! Bakanlıktan ‘İşçilerin Bilgilerini mi Sızdırdı?’ Sorusuna Yanıt
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz