1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li Yeni Şafak yazarı Hizbullahçı HÜDA PAR’ın ‘4’üncü madde kaldırılsın’ teklifine destek verdi – Ankaragündem

AKP’li Yeni Şafak yazarı Hizbullahçı HÜDA PAR’ın ‘4’üncü madde kaldırılsın’ teklifine destek verdi – Ankaragündem

featured
service

AKP’nin 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerini kazanmak için yaptığı tarihin en karanlık ittifakına ortak olan, Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA – PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katıldığı bir canlı yayında söylediği ‘anayasanı 4. maddesini istemiyoruz’ sözlerinin ardından başlayan tartışma devam ediyor. Muhalefetten sert tepkilerin geldiği tartışmaya eski AKP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı, Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay’da katıldı

Aktay, Yapıcıoğlu’nun sözlerine destek vererek, ” ‘Değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ ifadesi esasen bir toplumun aklını aşağılayan, onun iradesini yok sayan, onu belli bir çerçeveye hapseden bir ifade” ifadelerini kullandı.

Anayasaya 12 Eylül askeri darbe anayasası vasfını veren neredeyse hiçbir konu bırakılmamış durumda, tabii ki “başlangıç” kısmı ilk 4 madde ve tabii ki onların “değiştirilemez” ile “değiştirilmesi teklif dahi edilemez” hükümleri.

Bu maddelere dokunmayacak bir yeni Anayasanın bunların dışında ne yapacağını insan gerçekten merak eder. Toplumda insanların ihtilaflarının bütün kaynağı zaten bu maddelerin münderecatı. Elbette hepsi değil ve elbette toplumda bütün bu maddeler üzerinde bir uzlaşma olmadığı gibi bu maddelere dokunmayacak bir anayasa değişikliği için onca zahmete girmeye bu saatten sonra hiç gerek yok. Bırakınız olduğu gibi kalsın, ne de olsa bu haliyle, hatta o maddelerin varlığına rağmen toplum bir şekilde kavgasını da, ihtilafını, da birlikteliğini de barışını da temin etmenin bir yolunu bulmuş durumda.

“Değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez” ifadesi esasen bir toplumun aklını aşağılayan, onun iradesini yok sayan, onu belli bir çerçeveye hapseden bir ifade. İnsanların iradesine, toplumun kendi içinde yaşayacağı bir tartışmada varabileceği yeni bir mutabakata bu şekilde set çekmek ancak 12 Eylül faşist zihniyetinin aklına gelebilecek bir şey. Nitekim önceki darbe anayasaları bile böyle bir şey düşünmemiş, böyle bir ifadeyi anayasaya koymayı akıl etmemiş. Ne 1924 Anayasası, ne 1961 darbeci anayasasında böyle ifadeler yok.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’li Yeni Şafak yazarı Hizbullahçı HÜDA PAR’ın ‘4’üncü madde kaldırılsın’ teklifine destek verdi – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz