1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aksa Tufanı’nın birinci yılında Taksim’de Filistin’e destek yürüyüşü

Aksa Tufanı’nın birinci yılında Taksim’de Filistin’e destek yürüyüşü

featured
service

Düzenlenen eylemde Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümü anılırken İsrail’in bombardımanlarını Lübnan halkına yönlendirdiğinden bahserek Lübnan halkına desteklerini sloganlarla belirttiler. ‘Ticaret Bitmedi Gemiler Gidiyor’, ‘Bakü Ceyhan Hattından Akan Petrol Değil Kan’, ‘Kürecik Radarı israil’in Kalkanı’ sloganlarıyla Türkiye’nin İsrail’le olan ticaretine devam ettiğini ve Türkiye’deki NATO üslerinin İsrail’i koruduğunu ifade ettiler.

Filistin Eylem Komitesi, Kassam Tugayları’nın Filistin’deki direnişi başlatan Aksa Tufanı Operasyonunun birinci yılının dolması sebebiyle düzenledikleri yürüyüşte bir yıldır devam eden direnişe desteklerini şu sözlerle dile getirdiler:

“On yıllardır sürekli öldürülen, topraklarından sürülen, kaynakları yağmalanan Filistin halkı, yüzyıldır sürdürdüğü varoluş mücadelesini 7 Ekim 2023’te işgal rejimini şaşkına çeviren, onun sömürgeci emellerini sarsan Aksa Tufanı hamlesiyle taçlandırdı ve ne pahasına olursa olsun özgürlüğüne sahip çıkacağını tüm dünyaya göstermiş oldu.”

Yürüyüş güzergahında bulunan Almanya Konsolosluğu’da eylemcilerin hedeflerinden biriydi. Konsolosluk önünden geçerken Almanca olarak ‘Utanın Kendinizden Katil İsrail Katil Almanya’ sloganları atıldı.

whatsapp-image-2024-10-05-at-22-10-48-001.jpeg

Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Gülyeter Aktepe İsrail’in kural tanımayan rejimi nedeniyle milyonlarca insanın açlığa mahkum bırakıldığını ve evlerinden sürüldüklerini ifade etti. İsrail’in direnişi kıramadıkça şiddetini daha çok arttırarak saldırılarını Lübnan’a da yaydığından bahsetti:

“Dünyanın en yüksek teknolojisiyle donatılmış ırkçı siyonist İsrail rejimi, sömürü ve abluka altında yaşayan halkların sınırlı imkanlarla sürdürdüğü direnişi kıramadığı her gün daha da vahşileşiyor. Hiçbir kurala ve hukuka tabi tutulmayan bu rejim, Filistin’in her bölgesinde, Lübnan’da, Yemen’de, Suriye’de, İran’da kan dökmeye devam ediyor. Milyonlarca insan sömürge altında yaşamayı reddettiği için her gün ölüm ve yaralanma tehdidi altında yaşıyor, kuşatılarak açlığa mahkum ediliyor, evlerini terk etmeye zorlanıyor. Bu kitlesel imha saldırısı, tüm dünyayı yağmalama hakkını kendinde gören emperyalist merkezlerin, işgal ve soykırımdan nemalanan sermayedarların ve sömürgeciliğe itaat eden işbirlikçi bölge rejimlerinin desteğiyle yürütülüyor.”

whatsapp-image-2024-10-05-at-22-10-44.jpeg

SOYKIRIMDAN BESLENEN ŞİRKETLER HESAP VERECEK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aksa Tufanı’nın birinci yılında Taksim’de Filistin’e destek yürüyüşü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz