1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aleyna Çakır olayında 4 yıl sonra yeni gelişme! İstenen ceza belli oldu

Aleyna Çakır olayında 4 yıl sonra yeni gelişme! İstenen ceza belli oldu

featured
service

‘Aleyna Çakır’ ismiyle bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020’de Keçiören’deki evinde ölü bulundu. Çakır’ın ölümünün ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ardından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında sevgilisi Ümitcan Uygun gözaltına alındı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Çakır’ın ölümünden önce Uygun’un kendisine şiddet uyguladığı anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladığı, bunun üzerine Çakır’ın şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre Esen’in ölümüne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Bu kapsamda kendisini bornoz askısıyla kapıya asarak intihar eden Çakır’ın ölümünden sorumlu tutulan Uygun için ‘İntihara teşvik etmek ve intihar kararını kuvvetlendirme’ suçu ile ‘eziyet etme’ suçundan 6 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Esen ailesinin avukatı Umur Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Olay tarihi 03.06.2020 olan Aleyna Çakır dosyasında, yaklaşık 4 buçuk yıl sonra iddianame hazırlandı. Ancak iddianame kasten öldürme suçundan düzenlenmemiştir. İddianamedeki sevk maddeleri TCK md.84 ‘İntihara yönlendirme’ ile TCK md. 96 ‘Eziyet’ suçlarıdır. Bu iddianameye ve dosya kapsamına bakıldığında bir insanın kendisini bir ila bir buçuk metrelik bornoz kuşağı ile 2 metre dahi olmayan bir kapının arkasına asarak öldürmeye çalıştığının kabulü hayatın olağan akışına aykırıdır. Bir insan intihar edecek olsa sanırım en son bu yöntemi tercih ederdi. Bornoz kuşağı denen şeyin sağlam ve kalın bir şey olmadığı herkes tarafından bilinmektedir ki bir insanı taşımasının beklenmesi de abesle iştigaldir. Ancak dosya kapsamında bu hususa dair yani bir insanın bu şekilde intiharının mümkün olup olmayacağına dair bir keşif dahi yapılmamıştır.”

Hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, Aleyna Çakır’ın ölümünden sonra yaşanan gelişmeleri ve yapılan soruşturmanın detaylarına değinildi. Başlatılan soruşturma kapmasında şüpheli Ümit Uygun’un ifadelerine yer verildi. Uygun verdiği ifadesinde Sema Esen ile bir senelik sevgili anlamında arkadaş olduklarını ve Sema’nın 4 aydır çalıştığı ve tanıştığı gazinoda işi bırakmasını istediğini belirten Uygun, zaman zaman onun evinde kaldığını söyledi. İlişkilerinin iyi devam ettiğini iddia eden Uygun, Sema Esen’in 2 Haziran 2020 günü saat 20,30 sıralarında yemek hazırladığını söyleyerek kendisini eve çağırdığını ve birlikte yemek yedikten sonra evden ayrıldığını belirterek “Birlikte dışarı çıktık. Başka arkadaşlarla buluşup kahve içtik. Sonra geri geri dönüp Sema’yı eve bıraktım. Arabasını da evin önüne bırakıp arkadaşımın aracıyla ayrıldım” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aleyna Çakır olayında 4 yıl sonra yeni gelişme! İstenen ceza belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz