1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail’e Silah Tedarikinde Durum Değişmiyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail’e Silah Tedarikinde Durum Değişmiyor

featured
service

Almanya’nın federal hükümetinin başkanı Olaf Scholz, İsrail’in Filistin topraklarındaki hukuka aykırı işgalinin sona ermesi gerektiğini vurguladı. Ancak, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından yapılan danışma görüşüne rağmen, İsrail’e silah tedarik etmeyi durdurma kararı almadıklarını ifade etti.

Yaz tatili öncesinde Berlin’de basın toplantısı düzenleyen Scholz, “İsrail’e silah tedarik ettik ve bunu durdurma kararı almadık. Fakat elbette, her durumda kararlarımızı gözden geçiriyoruz.” dedi.

Scholz, Almanya’nın batı Şeria’dan gelen ürünlerin boykot edilmesi yönündeki çağrıları da reddetti. “Benim liderliğimle, İsrail’den gelen ürün ve hizmetlerin boykot edilmesine destek vermeyeceğiz. Bu tür talepleri gerçekten iğrenç buluyorum,” ifadelerini kullandı.

Olaf Scholz, İsrail’in uluslararası hukuka uyması gerektiğini yineledi ve bu konudaki tutumlarının değişmediğini belirtti. “Batı Şeria’daki yerleşimci şiddetini kınıyoruz ve bu konuda Avrupa Birliği ile birlikte çeşitli yaptırımlar uyguluyoruz. Her zaman iki devletli çözüm perspektifini destekledik,” şeklinde konuştu.

Gelecek yıl yapılacak olan genel seçimlerde yeniden şansölye adayı olacağını duyuran Scholz, bu hedef için çok çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail’e Silah Tedarikinde Durum Değişmiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz