1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya İç İstihbaratı: Rusya’nın Sabotaj Faaliyetleri Artıyor

Almanya İç İstihbaratı: Rusya’nın Sabotaj Faaliyetleri Artıyor

featured
service

Almanya’nın iç güvenliğinden sorumlu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), Rusya’nın Avrupa genelindeki sabotaj faaliyetlerinde önemli bir artış olduğunu açıkladı.

BfV’nin resmi web sitesinde yayınlanan açıklamada, Rus istihbarat servislerinin özellikle Alman şirketlerinin çalışanlarının sosyal medya hesapları üzerinde analizler yaptığına dair çeşitli bulguların elde edildiği belirtildi. Açıklamanın başlığı “Sabotaja karşı korunma” olarak kaydedildi.

Açıklamada, “Rusya’nın Almanya ve Avrupa’da sabotaj gerçekleştirmenin boyutu, Ukrayna’ya yönelik saldırgan tutum ve Batı ile Rusya arasındaki gerilimin gidişatına bağlıdır. 2023’ten bu yana Avrupa’daki artan vakalar ve Almanya’daki olası faaliyetler, mevcut değerlendirmelerin yeniden gözden geçirilmesini gerektirmektedir,” ifadeleri kullanıldı. Almanya’da sabotaj riskinin arttığı vurgulandı.

Alman medyasındaki haberlere göre, Rusya yanlısı siber korsanlar, Alman devlet kurumları ve özel sektörün web sitelerine yönelik siber saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Bu durum, siber güvenlik anlamında endişelerin artmasına yol açmaktadır.

Yaklaşık iki hafta önce, ABD istihbaratının Alman silah üreticisi’nin yöneticisine yönelik bir suikast planı olduğu yönünde bilgi verdiği öğrenildi. Bu yaratılan endişeler, Rusya’nın Avrupa’daki faaliyetleri konusunda ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya İç İstihbaratı: Rusya’nın Sabotaj Faaliyetleri Artıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz