1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya’da köpek vergisi rekoru: Yılda 421 milyon euro

Almanya’da köpek vergisi rekoru: Yılda 421 milyon euro

featured
service

Açıklamada, köpek sahiplerinin ödemek zorunda olduğu vergi miktarının, evdeki köpek sayısına veya köpek ırkına bağlı olarak belirlendiği belirtildi. Ancak yüksek vergi gelirlerinin, dört ayaklı evcil hayvanların sayısının arttığı anlamına gelmediğine dikkat çekildi. Almanya’da, köpek sahipliği sadece vergi ödemekle kalmayıp, aynı zamanda maliyetlerin de arttığını ortaya koyuyor. 2023 yılında köpek ve kedi mamalarının fiyatları ortalama yüzde 17 oranında artış gösterdi.

Köpek vergisinin yıllık miktarı ve yapısı, her bir belediye tarafından bağımsız olarak belirleniyor. Almanya’da köpek vergisi, her yıl düzenli olarak ödeniyor ve vergi beyannamesi vermeyen veya vergi ödemeyen köpek sahiplerine çeşitli cezalar uygulanıyor.

Kovid-19 salgını sırasında, evde geçirilen sürelerin artmasıyla birlikte Almanya’da daha fazla kişinin köpek sahiplenme eğiliminde olduğu gözlemlendi. Evcil Hayvan İşletmeleri Derneği (ZZF) ve Evcil Hayvan Sanayi Derneği (IVH) tarafından yapılan ortak araştırmalara göre, 2023 itibarıyla Almanya’daki hanelerde yaklaşık 10 milyon 500 bin köpek yaşamakta.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya’da köpek vergisi rekoru: Yılda 421 milyon euro
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz